5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

Паника в медиите: bTV и Нова тв се продават!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Паника на телевизионният пазар у нас – в бранша се готвят две мащабни сделки – продават се и bTV, и „Нова телевизия“. Причината за сделката с втората беше изнесена в Сърбия.
Доскорошният кандидат-купувач на .Левски“ – United Group и нейният собственик Драган Шолак се намират в много тежко състояние, след като стана ясно, че дълговете на компанията са в колосален размер, съобщи сръбското издание republika.rs. Информацията не е официално потвърдена.

Империята на Драган Шолак, която притежава и „Нова телевизия“, дължи общо 5,458 милиарда щатски долара или около 5 милиарда евро на основа на облигации, които са с падеж от 1 юли 2023 г. до 2030 г.
От сръбското издание посочват и другите неуспехи на United Group и Шолак. Най-пресният от тях е провалът на сделката за закупуването на „Левски“, която се проточи в последната близо година. В крайна сметка бизнесменът съобщи, че сделката е приключила неуспешно.

Наред с това тимът на Шолак във Висшата лига – „Саутхемптън“, не се намира в никак добро състояние и е на последно място. Заради всички тези финансови проблеми на United Group възниква въпросът дали именно тези задължения на компанията не са оказали влияние при провала на сделката за „Левски“, при която като основна причина бяха изтъкнати дълговете на „сините“ от последното десетилетие, питат се в Сърбия.
Припомняме, че Шолак купи „Нова Телевизия“ от Кирил Домусчиев през 2020 година, като се цитира сума от около 300 милиона евро. Сърбинът е собственик и на единия ни мобилен оператор – „Виваком“, пише „Галерия“.

Проверка по рама

На тезгяха е и bTV, твърдят медийни публикации. Тук причината е друга – вдовицата на чеха Петр Келнер иска да преструктурира бизнеса си. Тя не иска вече да се заминава с телевизии, а само с телекоми. Припомняме, че Петр Келнер купи телевизията за 185 млн. евро през 2019 година. Само две години по-късно обаче милиардерът загина при мистериозна катастрофа с хеликоптер.
Материалът Паника в медиите: bTV и Нова тв се продават! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ