България

Паранормалният Бойко Борисов саботира властта в 6 „огневи точки” (ВИЖТЕ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Както можеше да се очаква, редовното правителство на Кирил Петков бе подложено на кръстосан огън още от първия си час. В параноичната родна действителност, допълнително отровена от режима на ГЕРБ, въобще не може да става дума за толеранс от 100 дни, какъвто по неписано правило се отпуска на всяко ново управление.

От една страна върви саботажът на Шайката на всеки етаж от държавната пирамида, а от друга –  не малко нашенци по андрешковски гледат сеира на промяната и търсят под вола теле за щяло и за нещяло.

А дават ли си сметка, че след опустошителния култ към личността на Бойко Борисов и произтичащите от него сюреалистични деформации не 100 ли 200, а 1000 дни няма да стигнат за нормализация на Темида, администрацията, службите, медиите, на пазарната среда и въобще на цялата страна? Подводните камъни са повече от жълтите павета между Университета и древна Сердика.

Заложници на самите себе си

Проверка по рама

Откъдето и да се погледне, тези момчета – Кирил Петков и Асен Василев като символ на лица на промяната, са заложници на самите себе си.

Трудно е човек да си представи по-жестоко предизвикателство от това, което поеха харвърдците“.

По този въпрос две мнения няма, защото мрежата на Борисов, Темида, администрацията, службите, общините, медиите, регулаторите, синдикатите, бизнес клиентелата и така нататък ще провокира и блокира всички възможни и невъзможни средства новото правителство.

Недоверчивите по принцип нашенци вероятно си задават гаднички е въпрос защо им е на Петков  и Василев, а и на някои от техните номинации в кабинета, нива на 9-ти септември, след като могат спокойно да си печелят парите от вече тръгналия бизнес по света и у нас?

Естествено, няма как да пропуснем това, че си CV-то на премиера, вицепремиера и министрите, обогатено с новите им позиции, оттук нататък ще носи немалко преференции и бонуси от различен порядък.

Но дали тази добавена стойност си струва усилията, нервите и мъките в жестоката битка срещу Шайката? Вярвам в искрените намерения на момчетата отвъд визитките, международните контакти и потенциалните опции за кариера и бизнес в бъдеще.

Магазин за Акумулатори

Уви, заради тежката историческа орисия или заради кръстопътния ни ген,  побрал не 1 и 2 етнически семена, ние сме склонни към нихилизъм, подозрителност и дебелашко мърморене.

Прагматична шизофрения

Съчетанието на тези две понятия звучи като абсурд, нонсенс или оксиморон, но стилистиката и лингвистиката не са в състояние да обхванат паранормалното явление Бойко Борисов и неговите проекции и разклонения.

Само няколко примера от потенциалните номера на Шайката за компрометиране и бламиране на промяната чрез манипулация на предпоставките, причинно-следствените връзки и комплексната картина.

И така, без претенция за изчерпателност, но право в целта, що се отнася до основните огневи точки по фронтовата линия, където ГЕРБ и патериците ще нанеса твоите удари.

  1. Социална политика

Придворните преторианци на Вожда ще натякват при всеки повод и без повод за отпаднали ковид добавки към пенсиите, които те най-нахално броят за личен актив на Борисов. Нещо повече, Борисов буквално се опита да подкупи по-възрастните поколения българи със сиромашко предизборно дарение за чужда сметка. Пари от данъкоплатците, а не от чекмеджето, Барселона или магистралите.

  •  Цени и инфлация

 Възходящата спирала на харчовете тръгна много преди широката публика да научи имената на Кирил Петков и Асен Василев. От домата,  до чешмата.  

  • Енергетика

 Безумията в този жизнено важен икономически и социален сектор са натрупани по време на трите мандата на ГЕРБ, така че джиросването на проблемите от болната глава на здравата е откровен цинизъм.

  • Чуждестранните инвестиции

Фактите отдавна показва, че външните капитали панически бягат от България заради корупционния режим на Борисов. Само през последните 23 години инвеститорите спаднаха в пъти.

  •  Здравна криза

По едно време групировката на Борисов уж агитираше за масова ваксинация по Европейска директива, а когато служебния кабинет  и редовното правителство се заеха да наложат потвърди мерки, на секундата обърнаха плочата.

  •  Северна Македония

Със своето трогателно невежество Борисов надроби кашата заедно със своя огледален образ от Струмица Зоран Заев, а сега ще дават акъл на Кирил Петков как да пази националния интерес.

И най-важното, ако Борисов като министър-председател бе вдигнал ветото пред Скопие, това щеше да бъде представено като вярност към евроатлантическите ценности, но ако Кирил Петков потърси компромис, това вече ще бъде национално предателство. Както и по всеки потенциален казус около Брюксел, НАТО, Русия, Украйна, Истанбулската конвенция и така нататък.

В същото време Мрежата приглася и саботира с всичките си видими и задкулисни ресурси. Ето защо новите управляващи заслужават не просто удължен кредит на доверие, но и тотална подкрепа за техния слалом през минираното поле.

Георги Атанасов, в. „Минаха години“, заглавието е на Новините Днес

Материалът Паранормалният Бойко Борисов саботира властта в 6 „огневи точки” (ВИЖТЕ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button