България

Първо в Новините Днес: 60 млн. лева от „Хемус” изтеглени през банката на боса на СИК Младен Михалев – Маджо, пачките изнасяни с чували

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

 

60 милиона лева от парите, отпуснати на босовете на големите строителни фирми за градежа на магистрала „Хемус”, са изтеглени пред „Интернешънъл Асет Банк” на боса от СИК Младен Михалев – Маджо, разкри ексклузивно пред Новините Днес източник от течащото разследване.

Криминалистите от ГДБОП, които вече стартираха операцията за грабежа „Хемус” и арестуваха 15 от строителите на ГЕРБ, са установили, че огромната сума е изнесена от трезора на порции в чували в рамките на около три месеца.

При всеки транш съответният пътищар от обкръжението на Бойко Борисов, получил държавни пари по фирмената сметка в аванс, теглел на каса от една и съща касиерка в банката на бившия съдружник на Бойко, след което натъпквал пачките в черния чувал и изчезвал.

Проверка по рама

 

По-рано днес вътрешният министър Бойко Рашков обясни без да навлиза в конкретика, че десетки милиони са изтеглени през „банка на Бойко Борисов”, собственикът на която е бизнесмен, съдружник на бившия премиер в миналото.

Младен Михалев – Маджо и Бойко Борисов – Тиквата имат общо минало по линия на СИК, както и пресечни точки в редица бизнеси.

През 1995 г. Михалев е споменат като изпълнителен директор и предполагаем акционер в най-голямото хазартно дружество в страната – Ай Джи Ем. По това време Борисов е личен шофьор на Маджо.

В него едри акционери са „Мултигруп” на Илия Павлов и „Нове холдинг” на Васил Божков. Михалев е и шеф на „Интергруп”, наричан от медиите по това време силов или борчески холдинг, а негова собственост е застрахователното дружество SIC (СИК).

По това време започват убийствата между борците – те вървят почти на шахматен принцип, като се редуват трупове от ВИС и СИК. Младен Михалев е сред малкото оцелели до наши дни, след като „гущерът си откъсна опашката” по крилатата фраза на Илия Павлов, паднал убит.

Магазин за Акумулатори

Именно през 1995 г. в антуража на СИК се появява и Бойко Борисов – репортажът от годишнината на дружеството, публикуван от „Капитал” – „SIC духна свещичка под звуците на роял”, е жива  класика:

 

„За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма „Ипон” (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути – от 19:30 до 19:45 часа.

Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите.

Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла.

Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на „Интергруп” и едно от лицата на СИК Младен Михалев – Маджо, той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман.”

 

След години Иван Славков, зетят на Тодор Живков, охраняван лично от Борисов, след рухването на авторитарния режим, разказа, че лично е наблюдавал началото на кариерата на бившия премиер.

Славков твърди, че понеже бил силно разпознаваем по спортна линия от „всички момчета“, е бил поканен в управата на СИК.

И веднъж, когато бил във вилата на Живков, който останал без охрана, дошли Венци Стефанов и Пашата.

„Казаха: Другарю Живков, добре си живехме при вас – те беха бензинджии – и сега да ви върнем добрината, дайте една стая тук, ще имате охрана 24 часа. И така се появи Бойко там. Те не го пускаха вътре в кръчмата СИК, там, дето избиха Бай Миле. Стоеше навънка да пази колите. На „Славия“ хубавата кръчма.

Така се появи частната охранителна фирма. След това охранява и царя и стана търсен за главен полицай, да снася всичко на американците, не на европейците”, спомняше ни Батето.

 

Следващата публикация, свързваща имената на Борисов и Михалев, е от март 1997 г.:

„Адска машина направи на парчета джипа на столичната бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова (която днес се представя като Цветелина Бориславова, б.ред.) излиза с бодигарда от охранителна фирма „Ипон” Бойко Борисов , който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо.

Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове.“ Никой не отрича написаното…

 

Материалът Първо в Новините Днес: 60 млн. лева от „Хемус” изтеглени през банката на боса на СИК Младен Михалев – Маджо, пачките изнасяни с чували е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Източник: Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button