България

Първо в Новините Днес: Бащата на Кирил Петков заминал за Канада, за да се бори…със змии (ЕКСКЛУЗИВНО)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

 

Бащата на Кирил Петков – Петко Петков, е ботаник и преподавател, но освен това и яростен природозащитник, заставайки зад каузи по опазване на природата в Пирин, девствените плажове край морето и опазване на застрашени видове.

До момента, обаче, не беше ясно защо семейство Петкови заминават за Канада, където Кирил Петков получил наистина добро образование.

Източник на Новините Днес, близък до „Продължаваме промяната” разказа интересната история за емиграцията на родителите на бившия министър и потенциален бъдещ премиер на България.

Проверка по рама

Оказа се, че таткото на Кирил Петков емигрирал със семейството си, след като спечелил проект на САЩ и Канада за борба…със змиите.

 

Петко Петков дал концепция за справяне с влечугите в отвъдморски територии на двете северноамерикански държави. Става дума за острови, в които змиите изяждали всички бозайници и птици. Петков-баща показал завидни познания по херпетология, затова и заслужено спечелил добре финансирания проект, който му дал възможност да премести цялото си семейство за постоянно във Ванкувър през далечната вече 1994 г.

 

Резултатът от емиграцията е повече от успешен – Петков-баща спасил островите от опасните змии, като в рамките на 7 години успял да замрази популацията им, а Петков-син събрал достатъчно интелектуален багаж, за да се нареди сред политиците с най-голям потенциал у нас.

Петко Петков е изтъкнат изследовател и е запалил много хора по биологията, естествено, повлиял и на сина си да учи това. Кирил попада в Канада на 14-годишна възраст, баща му е във Ванкувър по изследователски проект за змиите.

Магазин за Акумулатори

 

В началото животът в Канада на бъдещия служебен министър на икономиката бил труден – имал проблеми с езика и затова бил 2 години в специално училище за емигранти.

По препоръка на една от учителките там успял да се прехвърли в може би най-доброто училище във Виктория.

Първо учи биология и химия в Университета на Британска Колумбия, но в трети курс, по собствени признания, разбира, че икономиката е неговото призвание.

 

Животът го отвежда в Брюксел, където работи като валутен дилър, а след това и в Русия. Все пак решава да запише магистратура по бизнес администрация в Харвардското бизнес училище (НВS). После историята всички я знаем…

 

Материалът Първо в Новините Днес: Бащата на Кирил Петков заминал за Канада, за да се бори…със змии (ЕКСКЛУЗИВНО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button