19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Първо в Novinite-Dnes.eu: КЗК разследва схема на Нико Тупарев за 100 МИЛИОНА лева в bTV и Нова!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и е започнала разследване на незаконните практики на обръчите от фирми около Никола Тупарев, познат повече като Нико, с които той източил милиони от Нова и bTV. Според първоначалните данни става дума за колосалните 100 милиона лева, научи първо Novinite-Dnes.eu.

https://reg.cpc.bg/Dossier.aspx?DossID=300060642

Заради събрани от КЗК многобройни доказателства през последните години комисията нищи разследвания за мокра поръчка над партньор Нико Тупарев, който източвал чрез сложна финансово-юридическа схема и с подставени фирми милиони левове от телевизионните формати „Ергенът”, „Биг Брадър”, „Вип Брадър”, „Денсинг Старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня” със Силвена Роу и много други в Нова и bTV. Разследва се и друг аспект – дали самите частни телевизии не са участвали в измамната практика, подчерта източникът на Novinite-Dnes.eu.

Крими в Novinite-Dnes.eu: Нико Тупарев и жена му Екатерина на разпит за поръчано убийство на партньор, крият имоти в 5 държави за 25 млн. лв.

По мнение на експерти въз основа на публични документи Нико Тупарев печели на годишна база чрез мрежата си от свързани фирми „Олд Скул” ЕООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „Еф Хикс Камера” ООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „Републик ъф Кънтент” ООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „Ту бай Ту” ООД с Витомир Саръиванов и „Българиан Филм Продъкшън Сървисис” ЕООД от работата им в националните телевизии bTV и Нова между 4 и 7 милиона лева на година, източвайки парите от телевизионните бюджети.

Проверка по рама

Нико Тупарев работил в измамната схема под покровителството на тв босът Дидие Щосел, заемал шефското кресло в Нова, а сега началник в групата на bTV, твърди източникът на Novinite-Dnes.eu.

Французинът прибирал обратно от Тупарев тлъсти рушвети, за да позволява измамата да се случва години наред. През последните 15 г. по този начин са откраднати над 100 млн. лева.

Novinite-Dnes.eu до НАП: Нико и Катя Тупареви крият 21 имота в Германия, Дубай, Франция, Чехия и България за над 50 милиона лева (СНИМКИ)

Тупарев представял пред телевизиите фалшиви отчети, като ангажимент на Щосел бил те да бъдат приети и парите платени на някоя от свързаните с Нико Тупарев фирми. Щосел бил човекът, който срещу процент допуснал „Националната лотария” на Васил Божков и Тупарев в ефира на Нова, известна като „кражбата на века“.

Чрез контакта си с Щосел Тупарев назначил дългогодишния си служител Христо Хаджитанев за програмен директор в bTV. Същият одобрявал всяка идея за ново предаване на тв могула, отбивал проекти на конкуренцията и осигурявал на шефа си безпроблемно потвърждаване на фалшивите му отчети на разходите по мултимилионните телевизионни продукции.

За тази си дейност Хаджитанев получавал от Нико Тупарев големи суми в брой, което станало достояние на колегите му в bTV, поради което Хаджитанев наскоро бил освободен… Въпреки това Щосел тази година уредил на Тупарев срещу рушвет да снима „Биг Брадър“ в Чехия, се говори в гилдията.

Магазин за Акумулатори

УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ в Novinite-Dnes.eu: Вижте имотите на Нико Тупарев в Берлин и Сен Тропе, купува самолета на Черепа за ваканциите с жена си?! (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Злоупотребите в бюджетите на предаванията с детайлен анализ и документи перо по перо ще бъде обект на допълнително журналистическо разследване от Novinite-Dnes.eu.

Очаква се глоба в процент от оборота за 5 години назад да бъде наложена на bTV, Нова и на самия Нико Тупарев, както и на набутаните в схемите негови партньори Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов.

Според експерти става въпрос за глоба в размер на десетки милиони левове. Това е пореден огромен удар върху Нова и bTV в последните дни след загубата на бюджетите от хазарт, чиято рекама пада от малкия екран.

Материалът Първо в Novinite-Dnes.eu: КЗК разследва схема на Нико Тупарев за 100 МИЛИОНА лева в bTV и Нова! е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ