28.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Първо в Novinite-Dnes.eu: „Величие” се разпадна, 6-има напуснаха (ИМЕНАТА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Партия „Величие” ще престане да съществува като парламентарна група, след като шестима депутати са подали заявление за напускане, научи само Novinite-Dnes.eu. Новината ни бе преписана от няколко „големи“ сайта, които, естествено, забравиха да цитират.

В момента партията има 13 депутати, но шестте люспи на „идеолога“ Ивелин Михайлов свалят броя им под нужните 10 за съществуване на ПГ.

Novinite-Dnes.eu научи и имената на отцепниците – Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Росица Калинова, Павлин Петров, Лариса Савова и Ирена Негинова.

В този случай, обаче, „Величие” остава без субсидия, депутатите нямат служебни коли, взимат и партийната стая на разпадналата се ПГ в Народното събрание.

По-рано тази сутрин полк. Николай Марков пък заяви, че няма да се оттегли от поста председател на парламентарната група на „Величие“. В предаването „Тази сутрин“ по бТВ той говори за разрива в отношенията в партията.

Проверка по рама

Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги държа от 15:00 до 19:30 часа, докато аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този начин, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, тоест лишаването им от комуникация, е престъпление, каза Марков. Това е търговия с влияние и за това се полага от 6 до 10 години лишаване от свобода, заяви председателят на ПГ на „Величие“.

Заключването на депутатите е станало след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание, обясни Марков.

Оттогава той (Михайлов-бел.ред.) ни нарича предатели всички и призовава хора да ни убиват, допълни председателят на ПГ на „Величие“.

„Сега организира хора, които да идват пред Народното събрание да ме линчуват за предателство, което аз не знам кое е – гласувахме против избирането на председател на парламента, гласувахме против правителството. Кога предадох и какво предадох на идеята „Величие“ аз или парламентарната група?“ попита Николай Марков.

Той допълни още, че проблемът се е задълбочил, след като е поискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

На тези срещи, които прави, които уж са с партийни цели, да се освобождава мафията, да се бори с нещо, реално се събират пари в кашони, да се продават книги по 150 лева на Ивелин Михайлов, търговия, каза още Николай Марков.

Магазин за Акумулатори

Марков обясни, че е бил поздравен на Национална конференция (на партия „Величие“) от госпожа Албена Пекова, в присъствието на всички делегати, че е председател на партията и бил издаден протокол.

Конференцията се проведе в „Исторически парк“, каза още той. Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и че те не са внесли документите в съда. Това е документална измама, допълни Николай Марков. Справка в сайта на партията показва, че и до момента като председател на „Величие“ е посочена Албена Пекова.

За натиск в партията говори и зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „Величие“ Виктория Василева. Няма да отричам, че натиск върху партия „Величие” има и отвън, и отвътре, заяви тя в предаването „Здравей, България” по Нова Телевизия. Василева призна, че е получава заплахи за живота си.

Заместник-председателят на Народното събрание обясни, че не е присъствала на срещата, за която се твърди, че депутати са били заключвани и оставени без телефон дълго време: Така разбрах, но не съм присъствала на тази среща. Били са извикани и изолирани от Ивелин Михайлов в Историческия парк край село Неофит, обясни Василева.

Вчера Централният съвет на партия „Величие“ призова Виктория Василева да освободи поста на заместник-председател на Народното събрание, а Николай Марков – поста на председател на парламентарната група.

Ситуацията, обаче, се променя с факта, че шестима напускат и ПГ на „Величие” престава да съществува в правния мир.

Материалът Първо в Novinite-Dnes.eu: „Величие” се разпадна, 6-има напуснаха (ИМЕНАТА) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ