18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Първо в Новините Днес: Кмет от ГЕРБ заграби имот за незаконен строеж (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Самозабравил се кмет от ГЕРБ заграби имот за свой строеж, с който да се усвоят поредните пачки от джоба на данъкоплатеца. Това научихме от сигнал до Новините Днес за безобразията на Валетнит Атанасов, който деребейства в община Сиво поле от името на шайката, изпратен от нашия читател Павел Павлов.
Проверката ни показа, че на последните местни избори Валентин Атанасов получил подкрепа от топ гербопитеците Красен Кралев и Пламен Нунев. Сега те да кажат защо избраникът им извършва явни престъпление.

Ето и пълния текст на сигнала, придружен със снимки:
СИГНАЛ от Павел Павлов

Тема: Незаконно строителство извършено от кмета на Община Сливо поле в имот частна общинска собственост.
Относно: Незаконно строителство, извършено от кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов от ГЕРБ в имот, частна общинска собственост.

Проверка по рама

Според Закона за устройство на територията (ЗУТ) в понятието „строеж“ се включват всички надземни, полуподземни, подземни и подводни сгради, постройки, пристройки, надстройки, укрепителни, възстановителни работи, консервация, реставрация, реконструкция, огради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, благоустройствени и спортни съоръжения, както и техните основни ремонти, реконструкции и преустройства с и без промяна на предназначението.
Строежът по проект „Проектиране и основен ремонт на спортна зала за борба“ в урегулиран поземлен имот в УПИ I 32 – , кв.5 по рег. план на гр. Сливо поле е изпълнен без задължителни строителни книжа регламентирани в ЗУТ от Община Сливо поле.

На последните местни избори Валентин Атанасов получил подкрепа от топ гербопитеците Красен Кралев и Пламен Нунев

Строителството се е извършило дори без разрешение за строеж. Липсва и ефективен контрол върху строежите от четвърта до шеста категория.

Извършител на строителството е Общинско предприятие „Комунални дейности“, създадено по Закона за общинската собственост и без необходимия капацитет да изпълнява СМР. Според публичните изявления на кмета на Община Сливо поле строителството е започнало в края на 2020 г. и е приключило през месец март 2021 г.
С уважение, Павел Павлов

Материалът Първо в Новините Днес: Кмет от ГЕРБ заграби имот за незаконен строеж (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ