32.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Първо в Новините Днес: Зам.-министър Моника Бийчър изритана от МВР (ЗАПОВЕД от Гълъб Донев)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Зам.-министърката на МВР Моника Димитрова-Бийчър е уволнена днес със заповед №КВ-84 на служебния премиер Гълъб Донев! Новините Днес се сдоби с документа, подписан от шефа на „Правителствена канцелария“ Веселин Даков.

Според наш брилянтен източник Моника Бийчър е уволнена със страхотен скандал и сериозни съмнения за корупционни действия.

Нейният съветник Петър Ралев Бакърджиев също е изритан още миналата седмица, но до момента тази информация не е обявена пред обществото.

Мотивът за уволнението вероятно са схеми с грандиозната обществена поръчка за 300 милиона лева за изработване на новите лични документи, предположи информаторът на Новините Днес.

Проверка по рама

Разследване на Новините Днес: Кой от МВР ще лапне 300 млн. за новите лични документи (ПЪРВА ЧАСТ)

Моника Бийчър е външна за системата на МВР. Тя има магистърски степени по специалностите „Право“ и „Международни отношения“ в СУ „Свети Климент Охридски“. На 12.04.2022 г. е зачислена за докторант по програма „Икономика и управление”, катедра „Икономика на транспорта и енергетиката”, УНСС. Владее английски език, ползва френски и испански език.

Новините Днес до Демерджиев и Гешев: Ето кои са играчите в МВР, посегнали на поръчка за 300 млн. лв. заради тлъст бонус

Професионалният ѝ опит започва през октомври 2003 г., когато е назначена като младши експерт в дирекция „Протокол, международни връзки и сътрудничество”, ИА „Главна инспекция по труда” към Министерството на труда и социалната политика.

В периода май 2004 г. – януари 2008 г. последователно заема позициите младши, старши и главен експерт в дирекция  “Мониторинг, анализ и методология на обществените поръчки”, Агенция по обществени поръчки, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Впоследствие Димитрова-Бийчър работи няколко години като юрисконсулт в Министерството на финансите, а от януари 2011 г. до май 2016 г. е директор на дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), Министерство на финансите, и ръководител на Управляващия орган на ОПАК.

Магазин за Акумулатори

През 2018 г. тя става управляващ директор на еднолично дружество с ограничена отговорност, а от 2021 г. е юрисконсулт в Министерството на външните работи.

В периода май – декември 2021 г. е заместник-министър на финансите в служебното правителство с министър-председател Стефан Янев. От юни 2022 г. до момента – директор „Финанси“ в акционерно дружество

Назначена е за служебен заместник-министър на вътрешните работи на 04.08.2022 г. със заповед на служебния министър-председател на Република България Гълъб Донев, който днес я изрита със скандал.

Материалът Първо в Новините Днес: Зам.-министър Моника Бийчър изритана от МВР (ЗАПОВЕД от Гълъб Донев) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ