Криминални

Пътници от влака-убиец: Усетихме адски удар, бяхме ужасени

Пътниците от катастрофиралия влак край гара Орешец споделиха ужаса си от преживяното. Трима души загинаха, а други трима бяха ранени, след като камион и бърз влак се удариха днес край видинското село.

Във влака са пътували около 50 пътници. От тях няма тежко пострадали и няма настанени за лечение в болница. За някои от пътниците е имало съмнения за мозъчно сътресение или травма на прешлените, но трима са прегледани в болницата във Видин и са освободени за домашно лечение.

„Аз бях в последния вагон, пишех билет, не знам какво е станало. Усетихме удар, пътниците паднаха на земята, запуши се във влака много“, разказа кондукторът Стефка Иванова.

„Един мъж на 61 година с травма на гръден кош, съмнения за счупени ребра и една жена, която отказа помощ, с травма на долната устна, ударени при спирането на влака в масичката“, обясни д-р Илкова, ЦСМП-Видин.

„Просто един силен удар, това се чу, влакът се наклони леко на една страна, поне нашите задните вагони. Първият, доколкото разбрах, е излязъл извън релсите. Като излязох, видях какво се случи. В друг камион, който прекарва най-вероятно от кариерата камъни, се беше блъснал“, разказа друга пътничка, преживяла кошмара.

„Много рязко спря, все едно се ударихме в нещо, разбрахме, че няма да продължим, ще трябва да изчакаме автобус да ни вземе за другаде“, допълни пътникът Стефан.

„Уплашени бяхме, защото – силен трясък, много силен трясък и изведнъж се наклони вагонът, и в общи линии това, но уплахът беше голям“, сподели и Жанета.

По-рано от БДЖ уточниха, че прелезът е охраняем със звукова и светлинна сигнализация, макар и без бариера. Местните хора споделиха, че на ден по този път минават по над 200 камиона, натоварени с фракция.

По-късно се очаква да се разберат причините за тежкия инцидент.

Около 16:30 ч. от гара Дреновец част от пътниците, които са пътували във влака, с който се е случил инцидентът, потеглиха към София. Те бяха транспортирани до Дреновец от гара Орешец, а оттам друга част от пътниците бяха откарани с автобуси към Видин.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort