25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Патрушев: 13 агенти на украинските специални служби, както и диверсионни групи, се опитаха да проникнат през държавната граница в северозападната част на Русия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Освен това, според него, има случаи на проникване на украински диверсионни групи в пограничните райони на областта.
„Провеждането на специална военна операция в Украйна е съпроводено с опити на киевския режим да изостри и дестабилизира обстановката на руска територия, особено в пограничните райони“, подчерта Патрушев.

Основните цели на украинските диверсанти са да нарушат работата на властите и местното самоуправление, да сплашат населението, да извадят от строя инфраструктурата, която освен всичко друго се използва за поддръжка на специална военна операция.
Като цяло, както отбеляза секретарят на Съвета за сигурност, благодарение на мерките, предприети през 2022 г. и вече тази година, в СЗФО бяха предотвратени 11 терористични престъпления. В същото време, според него, интензивността на терористичните атаки се е увеличила значително. Освен това се увеличиха рисковете от терористични атаки, включително с използване на дронове, на критични и потенциално опасни обекти. В областта те са повече от 1300. Също така, според Патрушев, местата за масово пребиваване на хора, включително обществено значими обекти, могат да станат мишена на терористи.

„В тези условия е много важно да се гарантира безопасността на населението. За целта е необходимо консолидиране на наличните сили и средства, участващи в противодиверсионна и антитерористична работа“, каза Николай Патрушев.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ