22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Патрушев предупреди Европа за заплахата от радиационно замърсяване заради уранови боеприпаси в Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Тяхното унищожаване доведе до факта, че радиоактивният облак се насочи към Западна Европа. А в Полша вече е регистрирано увеличение на радиацията“, каза Патрушев.
Освен това, според него, САЩ разработват и вече използват химически и биологични оръжия, включително на територията на Украйна. Той припомни, че американците неведнъж в историята са „помагали“ на страни по този начин. Например, на Япония беше „помогнато“ през август 1945 г. Когато без военна необходимост те подложиха Хирошима и Нагасаки на атомна бомбардировка, което доведе до катастрофални последици и смъртта на огромен брой цивилни.

Големи терористични атаки, включително убийството на Дугина и Татарски, опитът за убийство на Прилепин и взривяването на Кримския мост, бяха планирани от американските разузнавателни агенции
„Те не се извиниха. И няма да се извинят за това, което направиха, защото казват на японците, че Съветският съюз, а не Щатите, са използвали атомни оръжия срещу тях. Това е смисълът на американската помощ и демокрацията е като“, каза секретарят на Съвета за сигурност.

В същото време Патрушев директно обвини американските разузнавателни служби в планиране и координиране на високопоставени терористични атаки, извършени от киевския режим в Русия, както и взривяване на газопроводи в Балтийско море.
„Според наличната информация, терористични актове, извършени на територията на Русия, включително убийството на Дария Дугина, Владлен Татарски (Максима Фомина), взривяването на колата на Захар Прилепин, взривяването на Кримския мост, взривяването на газопровода „Северен поток“ и други са били планирани и извършени с координацията на специалните служби на САЩ“, каза министърът. Това съобщиха от Съвета за сигурност на Руската федерация.

Проверка по рама

Според него инструкторите на НАТО подготвят украински диверсионно-терористични групи и координират дейността им.
В допълнение, продължаващите терористични атаки, според секретаря на Съвета за сигурност, са придружени от информационна кампания, подготвена предварително във Вашингтон и Лондон, която има за цел да дестабилизира социално-политическата ситуация, да подкопае конституционните основи и суверенитета на Русия .

Той отбеляза, че създавайки нови заплахи за националната сигурност на Русия, киевският неонацистки режим, подхранван от англосаксонците, пренесе терористичните действия на територията на страната ни.

Освен това украинските агенти и диверсанти се опитват да проникнат не само в регионите на Русия, граничещи с Украйна, но и например от територията на балтийските страни и Полша, където украинските агенти вече не се крият.
Така миналата година граничните служители само в северозападната част на Русия не допуснаха влизане на 13 чужди граждани по подозрение, че са агенти на специалните служби на Украйна, както и на повече от 40 чужденци, замесени в международен тероризъм и екстремизъм. организации.

Освен това, според Патрушев, има случаи на проникване на украински диверсионни групи в граничните райони на Северозападния федерален окръг.

Магазин за Акумулатори

„Провеждането на специална военна операция в Украйна е съпроводено с опити на киевския режим да изостри и дестабилизира обстановката на руска територия, особено в пограничните райони“, подчерта Патрушев.
Допълнителни заплахи, според него, са свързани с натрупването на мощен потенциал на НАТО в близост до руските граници, като най-уязвими са пограничните райони на Калининградска, Псковска области и Република Карелия.

Според него рисковете от терористични атаки са „значително увеличени“, „включително с използването на дронове, на критични и потенциално опасни обекти, които в областта са повече от 1,3 хиляди, както и на многолюдни места.

За предотвратяване на тези заплахи специално създадените в областта мобилни екипи ежедневно проверяват над 50 обекта на транспортната инфраструктура, включително мостове, жп гари, спирки на градския транспорт.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ