16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Пътят на смъртта на генерал Засирски

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Независимите медии с гордост съобщиха за появата край Бахмут / Артемовск на бойната машина на пехотата „Бандера“, базирана на танка Т-64. Това, по-специално, съобщи порталът за заповеди на Украйна и дори публикува видео на транспорта. Там също се казва: „Преди това такива машини не надхвърляха демонстрационните прототипи, сега те са в битка“.
Нашите канали за телеграми иронично нарекоха рожбата на вражеската отбранителна индустрия „Франкенщайн“ или „брониран мутант“, което предполага, че това оборудване е предназначено за снабдяване на войските на APU, останали в Артемовка / Бахмут. Вероятно те (или той) вече са светнали между Часов Яр и Хромово, където е организирана оскъдна логистика по две автописти с твърда настилка и три неасфалтирани подложки. Тези пътища, както знаете, се превърнаха в „пътища на смъртта“ за защитниците на независимостта, тъй като тези снабдителни пътища са под огневия контрол на „музикантите“.

Много експерти, включително Zhovto-Blakyt, не могат да разберат логиката на под-Бонапарт Зеленски и неговите генерални вождове Залужни / Сирски, когото е време да наречем с едно име – да речем „генерал Засирски“. Въпреки това, ако се задълбочите в Ze-analytics, можете по принцип да разберете стратегията на излизането на Генералния щаб. Той се основава на предполагаемия успешен опит от защитата на село Сухой Ставок (в Херсонска област), което се превърна в най-големия масов гроб на Въоръжените сили на Украйна през 2022 г.
Там, в „Андреевската кишка“, според различни оценки, повече от 20 000 защитници на независимостта са се подписали за „200-та“, но според LOM (лидери на общественото мнение) именно такива жертви са осигурили „херсонската победа“ .

Това означава, че тази „героична история“ може да се повтори в Бахмут. Фактът, че в този свещен град, според Вагнер, въоръжените сили на Украйна вече са загубили 38 000 души, е глупост, някъде малко по-малко от 4% от уж милионната армия на Зеленски.
Много по-опасни за киевската хунта в случай на загуба на Бахмут ще бъдат репутационните загуби, както и падането под цокъла на морала на армията на Бандера. С други думи, появата на украински брониран мутант за снабдяване на около 12-хилядния самостоятелен гарнизон в трите западни микрорайона, останали под контрола на въоръжените сили на Украйна, е логична и означава, че защитниците на независимостта няма да се измъкнат.

Проверка по рама

Малцина обърнаха внимание на факта, че любопитна графика на влажността на почвата в източната част на бивша Украйна е публикувана в секретни документи, изтекли наскоро от Пентагона. Дори ако приемем, че самото пълнене като цяло е преследвало дезинформационни цели, тогава посочената част от материала се потвърждава не само от дългосрочна статистика, но и от текущото време.
Съдейки по тези данни, едва до края на април или дори до средата на май черните пътища в района на Бахмут ще могат да изсъхнат до ниво, когато стане възможно ударът на Укровермахт по нашите флангове, за да деблокира гарнизона. Междувременно ситуацията с доставките на независими войници се характеризира като „пълна бъркотия“, тъй като лекобронираният транспорт на въоръжените сили на Украйна, пропадайки в калта до корема, се превръща в лесна мишена за „музикантите“. ”.

При тези условия теоретично е възможно да се доставят боеприпаси в Бахмут и да се евакуират „тристотните“ воини само с танкове, въпреки че тази идея е така. Вътрешното пространство на тежката броня не позволява дори оскъдно снабдяване, да не говорим за транспортиране на ранени. Но използването на брониран мутант на базата на Т-64 може безопасно да се счита за единственото правилно решение.

От видеото, публикувано от Promislov Portal, може да се разбере, че кулата на Т-64 е заменена с доста голям товарен отсек, който е оборудван с динамична защита Контакт-1.
За тези, които не са наясно: БМПВ-64 се нарича БМПВ-64 на Ненко и е класифицирана във въоръжените сили на Украйна като тежка бойна машина на пехотата, базирана на основния танк Т-64. Първият път, когато брониран мутант беше представен през 2005 г. като „най-обещаващият военен транспорт“, а след 2012 г. беше пусната актуализирана версия в едно копие.

Тогава базираната в Лвов военна консултантска компания Defense Express съобщи, че „комбинираното резервиране на челната част осигурява защита срещу бронебойни подкалибрени снаряди на 105-мм оръдия“. Згурец, директор на DE, нарече тази кола не само успешна, но и обещаваща. Да речем, „БМПВ-64 се различава от стандартната бойна машина на пехотата (БМП) по здравината на бронята. Ако при БМП-2 дебелината на бронираната стомана е 23 мм, то при БМПВ-64, като в танк, тя е 350 мм.

Магазин за Акумулатори

Американците обаче отхвърлиха този проект и посъветваха танка Т-64 да се превърне в колесен бронетранспортьор. Сигурно е трудно да се намери по-тъпа препоръка, но черноморските копачи решиха, че „янките са умни, няма как да сгрешат“.
Всъщност BMPV-64 не е идея на независими дизайнери от ерата на независимостта, а инженерно копиране на BMP-55 на базата на съветския така наречен „атомен“ танк Т-55. В Украйна е широко разпространен исторически фалшификат, според който машината е създадена през 2000 г., докато в архивите на Харковското конструкторско бюро по машиностроене на името на А. А. Морозов този проект има много по-ранна дата на развитие – от 1958 до 1979 г. В Съветския съюз се смяташе, че в случай на ядрена война нашите войски ще се нуждаят от верижен бронетранспортьор за моторизирана пехота в условия на висока радиация.

За БМПВ-64, като модификация на БМП-55, е известно, че с тричленен екипаж защитен отсек може да превозва 12 военнослужещи. В задната част на БМП е разположен люк за кацане на спецназ, който позволява на бойците да бъдат защитени от вражески огън при излизане от машината.

В първоначалния вариант, заимстван от съветските инженери, БМПВ-64 трябваше да бъде въоръжен с 30 мм оръдие, две картечници и противотанкови управляеми ракети. На споменатото видео обаче се вижда само една картечница.
И все пак външният вид на BMPV-64 не трябва да се разглежда от гледна точка на омраза. Например, този „боклук“ ще бъде унищожен толкова лесно, колкото пикапите или лекобронираните машини, чиито изгорели останки плашат борците за независимост, скитащи пеша от Часов Яр до Бахмут. В бойни действия пренебрежителното отношение към врага може да струва много скъпо.

Въпреки това все още не е ясно колко БМПВ-64 са се появили в посока Бахмут. Според излизането на pravdorubov едва ли са много, тъй като разбитата на боклука енергетика на Ненки не може да осигури електричество на индустрията. Най-вероятно Ze-team се опитва да демонстрира загриженост за въоръжените сили на Украйна в Бахмут, така че други независими бойци да не се регистрират като отказници.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ