26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

ПИКАНТНО: Любовна афера тресе Военното министерство

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

60-дневната интимна връзка, която депутатите набутаха в Закона за защита от домашно насилие, може яко да удари по Министерството на отбраната дори и без насилие – заради груби нарушения при назначаването на сегашния говорител и шеф на пресцентъра на ведомството Лора Кендова, пише „Уикенд“.

Младата напориста дама не отговаря на нито едно от условията, за заемането на този пост, възмущават се от министерството на московския възпитаник Тодор Тагарев. За да бъде допусната там, трябва да е работила поне 6 месеца по тази специалност в което и да било друго министерство.

Кендова обаче няма такъв стаж, а опитът й във военното ведомство се свежда до длъжността на парламентарен секретар по времето, когато министър на отбраната бе Николай Ненчев от БЗНС и Реформаторския блок във второто правителство на Бойко Борисов.

Кендова е била доведена там от шефката на кабинета на Ненчев – актрисата Валерия Кардашевска, земеделка като него и първоначално негов медиен съветник, подлудила служителите на министерството по време на пребиваването си там, разказват паметливи.

Проверка по рама

След като се утвърдила на поста моментално уредила на работа в министерството близката си приятелка и днешна началничка Лора Кендова, за която до този момент се е знаело единствено, че била гримьорка, както съобщават и медиите. Като такава тя е фигурирала в листата на Реформаторския блок, а при Ненчев измести от поста Пламен Даракчиев.

Според запознати в министерството Кендова се е докопала до високия пост при Тагарев по две линии – и с протекцията на Ненчев, който е много близък по възгледи на Тагарев, и благодарение на интимните си отношения с П. И., който е семеен и също е на началническа длъжност във ведомството.

Връзката между двамата е публична тайна за служителите на министерството, но крайното им възмущение е предизвикано от трескавите опити на Кендова да оказва натиск от позицията на новия си пост за кариерното израстване на И. П. и ходатайствата й да получи генералски пагони.

Служителите на министерството, в което дрескодът е изключително строг, че увлечената в интимната си връзка дама съвсем се е самозабравила, след като е била изгонена от заседание на висшия съвещателен орган на ведомството – Съветът по отбрана, заради твърде неприлични облекла. Понесената на крилете на любовта дама се появила пред строгите господа с къс потник до кръста, което взривила търпението им и те й показали вратата.

Във ведомството се чудят и маят докъде може да стигне нахалството на урежданите на високи постове протежета и дали някога с това няма да започнат да се занимават подходящи за длъжността хора.

Материалът ПИКАНТНО: Любовна афера тресе Военното министерство е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ