9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

ПИТАНКА: Къде изчезна Никола Филчев?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият главен прокурор Никола Филчев отдавна е извън светлината на прожекторите, макар че продължава да е член на експертния съвет на настоящия си наследник Иван Гешев. „Уикенд” научи от свои източници в юридическите срещи, че ексцентричният професор по наказателно право го е закъсал със здравето и много рядко напуска дома си. Той не излиза с дни от апартамента си.
Филчев от години имал проблеми с краката, които в последно време доста се задълбочили с напредването на възрастта. Почти 75-годишният мустакат спец по правни науки отдавна бил съветван да се подложи да драстична операция за смяна на става, но твърдо отказвал да ляга под ножа.

Някогашният шеф на родните прокурори съвсем е ограничил контактите си с външния свят. Излизал веднъж седмично по служебни срещи, а в дома му го посещавала единствено възрастна жена, която помага в домакинството.
Синът на Филчев, Ангел (Ейнджъл) Борисов не живее в България вече второ десетилетие. Той напусна страната още като ученик, когато татко му заемаше един от най-важните постове в държавата. Тогава се шушукаше, че Никола сам е изтеглил отрочето си в Швейцария, тъй като младежът е бил заплашван с отвличане, за да се осъществи политически натиск върху татко му. Днес наследника се занимавал с бизнес и нямал никакви финансови грижи.

Иначе Филчев работи по поредния учебник по наказателно право и… отглежда цветя. Бившият главен прокурор е известен почитател на хербариите и подрежда витрини със сухи растения с огромно удоволствие. Колекционира и други природни красоти – камъчета и мидички от Черно море и от Гърция. Посещавал често и спа процедури, за да облекчи болките в колената си.
Материалът ПИТАНКА: Къде изчезна Никола Филчев? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ