Криминални

Пиян шофьор отива в затвора за 4 години

Окръжният съд в Добрич постанови ефективна присъда по дело за причиняване на смърт и телесна повреда при управление на МПС. Наложеното на подсъдимия наказание е лишаване от свобода за срок от 4 години, което да бъде търпяно при първоначален общ режим.

Съдът призна подсъдимия Р.Р. за виновен в това, че на 12 април 2020 г., по междуселищен път Орлова могила-Долина при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на един човек и тежка телесна повреда на друг, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта от порядъка на 1,33 промила, и подсъдимият не е притежавал необходимата за управление на процесното МПС правоспособност. Двамата пострадали пътували в автомобила, управляван от подсъдимия.

Според посоченото в обвинителния акт, непосредствено преди произшествието Р.Р. е шофирал със скорост около 112 км/час, при максимално разрешена от 90 км/час. Водачът загубил контрол над управлението, автомобилът напуснал платното за движение и се ударил последователно в две крайпътни дървета. След катастрофата двамата пострадали били транспортирани до болницата в Добрич, където няколко дни по-късно, въпреки проведеното лечение, единият от тях починал.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.

Криминално

Проверка по рама

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort