18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Плагиат в Novinite-Dnes.eu: Пребиха доцент, подавал сигнали срещу ректора на УНСС Димитър Димитров с 480 000 лв. заплата (СНИМКИ + ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вижте как изглежда пребитият доц. Димитър Динев, позволил си да подава сигнали за плагиатство срещу ректора на УНСС проф. Димитър Димитров! От приложения документ от Министерството на образованието и науката (МОН) става ясно, че там са постъпили два сигнала от него – през април 2021 г. и през май 2022 г., но с нарочни писма доц. Динев заявява, че с името му е злоупотребено, а подписът – фалшифициран, алармира източник на Novinite-Dnes.eu от МОН.

Пребитият доцент твърди, че е имало разследване от компетентните отговори, но след проверка се оказа, че такова разследване няма и никога не е правена експертиза на подписа.

Въпреки че от МОН пишат, че при тези обстоятелства сигналът се счита за анонимен и следва да бъде оставен без разглеждане, това не означава, че не е верен, а според чл. 30 от ЗРАСРБ в такива случаи министърът на образованието е редно да се самосезира, защото е в договорни отношения с всички ректори, като по въпросния договор всеки ректор всяка година получава от МОН още веднъж годишната си заплата, която не е никак малка – шестцифрен израз за година.

Побоят над доц. Динев е станал на 29.02.2024 г., след като в МОН е постъпил поредният сигнал за плагиатство срещу ректора-плагиат Димитър Димитров от името на Динев. Предвид как изглежда доц. Динев на снимката, логично звучи да отрича авторството на въпросните сигнали, тъй като, обяснимо, се страхува за живота си.

Обаче… третият сигнал не само е подаден в МОН, но е и изпратен до всички ректори в навечерието на избора за председател на Съвета на ректорите, позорно изгубен за втори път от Димитров на негова територия, т.е., всеки един от тях може да предостави сигнала на свой колега от професионалното направление на Димитров, който да го анализира и да потвърди или отрече наличието на плагиатство.

Проверка по рама

Тук следва да попитаме:

Защо проф. Димитър Димитров, ако не е плагиат, не поиска сам проверка по случая, а толкова се страхува от въпросните сигнали?

Защо всеки, споменал по някакъв повод неговото плагиатство, е бил наказан/уволнен от Димитров?

Само в Novinite-Dnes.eu: Ректорът на УНСС прикрива плагиат – приятелка на негова интимна тръпка (ДОКУМЕНТ)

Защо министърът на образованието упорито отказва да се самосезира и нещо повече – изплаща му като на отличник по договора всяка година полагаемата се годишна заплата (т.е., ако например заплатата му е 20 хиляди на месец, на година тя е 240 хиляди – това е и сумата, която получава по договора с министъра, или казано на кратко, това са 480 хиляди на година, като половината идват от УНСС, а другата половина – от МОН)?

При това бързо и огромно забогатяване нека читателите на Novinite-Dnes.eu сами преценят дали ректорът ще позволи да бъде изобличен като плагиат и да изпусне баницата?!

Магазин за Акумулатори

Напомняме, че уличеният в плагиатство Димитър Димитров започна втори четиригодишен мандат. Нека всеки си направи сметка колко милиона ще се натрупат за осем години в сметката му. По този повод можем само да пожелаем на подателя (подателите) на сигнала за плагиатство да се размине (ат) само с бой.

В добавка стана ясно, че катедрата на Димитров „Национална и регионална сигурност” обучава студенти без да има акредитация от Национална агенция за оценяване и акредитация (НАОА) нито в област на висше образование „Сигурност и отбрана”, нито в професионално направление 9.1. Национална сигурност.

Как така има акредитация за докторска програма „Икономика и управление (отбрана и сигурност) в направление 3.8. Икономика, а няма акредитация в направление 9.1. Национална сигурност и/или 9.2. Военно дело?

Като какви всъщност се дипломират студентите от тази катедра – икономисти, специалисти по национална сигурност или нещо трето? Да не се окаже катедра за ректора и университет за ректора – държава в държавата, оглавявана от ректор плагиат? Да не се окаже, че студентите плащат на образователна пирамида?

Уважаеми министър на образованието проф. Галин Цоков, докога ще се криете и ще отказвате да се самосезирате относно плагиатството на Димитров, докато същевременно му изплащате полагаемата му се годишна сума като на отличник, правейки се, че проблем в УНСС и конкретно с този човек няма?

Уважаеми господа ректори, кой от Вас ще събере смелост да предостави сигнала срещу Димитров за анализ и проверка?

Уважаеми кандидати за народни представители, дано си давате сметка, че изобличавайки и наказвайки хора като Димитров, ако действително се окаже виновен, печелите нови гласоподаватели, тъй като народът е уморен от подобни личности да яхат власт и образование!

Материалът Плагиат в Novinite-Dnes.eu: Пребиха доцент, подавал сигнали срещу ректора на УНСС Димитър Димитров с 480 000 лв. заплата (СНИМКИ + ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ