2.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

План в Новините Днес: Дедо Еконтий планира имотна експанзия, грабва летището в Русе! Трябва му кмет на повикване – Рена Стефанова

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Олигархът Николай Събев, който смаза „Български пощи“, за да върви бизнесът на неговата спедиторска фирма „Еконт“, планира бизнес експанзия в Русе и областта, която може се случи само с кмет на повикване, каквато е личната му юристка Рена Стефанова, предупредиха източници на Новините Днес от дунавския град.
В плановете на Дедо Еконтий влиза получаването на общински имоти за милиони на „подходяща“ цена, уточниха запознатите с кроежите на бившия транспортен министър.

НАГЛОСТ: Рена Стефанова счупи 12-и гръден прешлен на пенсионерка при ПТП, напира за кмет на Русе, бутана от Дедо Еконтий (ДОКУМЕНТ)

Схемата ще е успешна при едно условие – кмет на Русе да стане неговата подчинена Рена Стефанова, която бе набутана за кандидат от ПП-ДБ въпреки недоволството на партийните фенове, които са наясно, че юристката е възможно най-лошият избор за градоначалник.
Едноличното решение на скандалния милионер и доскорошен спонсор на „Продължаваме подмяната“ Николай Събев да избута най-отпред бившата депутатка, която в момента е в условна присъда за ПТП-то, при което потроши пенсионерка в София, вкара предизборен разкол в местните структури на управляващата коалиция ПП-ДБ.

Само в Новините Днес: Не хабете бюлетини – Рена Стефанова аут от битката в Русе, балотажът е между ГЕРБ и БСП (СОЦИОЛОГИЯ)

Издигането на Рена Стефанова за кмет обаче беше прието на нож от структурата на „Демократична България“, като местните политически лидери открито обвиняват боса на спедиторската фирма „Еконт“ Николай Събев, че в преследването на корпоративни интереси лишава ПП-ДБ от възможността да имат кмет в Русе.
„Настоящият градоначалник Пенчо Милков може вече да черпи за повторното си избиране – спуснатата от Дедо Еконтий юристка Рена няма никакъв шанс да събере повече от 7 – 8%. За кандидат-кмет на Русе трябваше да бъде номинирана или председателката на „Продължаваме промяната“ д-р Петя Кашукеева, или Иван Белчев от „Демократична България“, които поне нямат криминални досиета“, възмущават се от позорната номинация активисти на двете партии в Русе, за което Новините Днес вече информира.

Проверка по рама

РАЗКОЛ в Новините Днес: Веселата юристка на дедо Еконтий Рена Стефанова разцепи ПП-ДБ, изборите в Русе са загубени

Рена Стефанова повече от 10 години е юрист на „Еконт“ и за никого в Русе не е тайна, че е оформяла документално и юридически повечето от крупните сделки на Николай Събев. Заради това срещу нея цари брожение както в местната структура на „Продължаваме промяната“, така и в „Демократична България“, откъдето до последно настояваха за кмет да бъде издигнат напористият депутат Иван Белчев.
Основната критика срещу Рена обаче е осъдителната ѝ присъда за блъсната от нея жена на пешеходна пътека в София и то в момент, в който цялата държава е настръхнала срещу джигитите по улиците.

През декември 2021 г. като действащ депутат от 47-ото Народно събрание Рена Стефанова блъсна жена с колата си на столичното кръстовище на ул. „Одрин” с бул. „Тодор Александров”. Жената паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което според Наказателния кодекс е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата – не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.

Юристката на Еконтий обаче се размина само с условна присъда от 3 месеца, след като призна вина и сключи споразумение с прокуратурата. И до днес остават недоказани обвиненията, че Стефанова е шофирала автомобила си подпийнала, но била измъкната от тогавашния МВР шеф Бойко Рашков след телефонно обаждане от Дедо Еконтий.
Източник от структурата на „Продължаваме подмяната“ в Русе разкрива, че Николай Събев съумял да наложи кандидатурата на протежето си за кандидат за кмет не чрез груба сила, а чрез подарък към заместник-министъра на транспорта Димитър Недялков, който лобираше за кандидатурата на д-р Петя Кашукеева.

Налива 5 млн. за вота: Дедо Еконтий грабва летището в Русе чрез подпийналата си юристка

Разправят, че Събев подарил двуседмична тузарска почивка на Димитър Недялков на остров Пукет в Тайланд в 5-звезден хотел. Екскурзията е насрочена за периода 27 декември 2023 г. – 11 януари 2024 г. Неофициално се твърди, че Николай Събев притежава хотел в Тайланд, където отдъхва през зимните месеци.

Магазин за Акумулатори

„Основната причина „Продължаваме промяната – ДБ“ да изберат да заложат на Рена Стефанова е фактът, че Николай Събев ще плати разходите по предизборната й кампания.
Той ще поеме и масрафа на кандидат-кметовете на коалицията в Горна Оряховица, Разград и Пещера, като общата му инвестиция ще е в размер на 5 милиона лева“, разкриват запознати с договорката между Дедо Еконтий и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Смята се, че Дедо Еконтий наложил волята си в ПП-ДБ за издигането на Рена Стефанова за кмет с цел да сложи ръка върху летището на града.

С помощ от татко Петко: Дедо Еконтий бута осъдена за катастрофа за кметица на Русе

Идеята на Николай Събев е да прилапа летището и да го превърне в база за въздушни карго полети на „Еконт“, като присъедини към него и летището в Горна Оряховица. Важен детайл е, че съвсем наскоро Рена Стефанова обжалва решението на Общинския съвет на Русе за учредяване на право на ползване на търговско дружество за отдавна нефункциониращото летище. Планът на „Еърпорт Русе“ предвижда подобрение на обекта и пускането му в експлоатация за гражданската авиация.
„Николай Събев все още се надява, че ще сложи ръка върху летището и ще го превърне в своя база за карго доставки на въздушни товари. Заради това не жали средства, за да издигне за кмет на града приближената си юристка Рена Стефанова“, негодуват срещу Дедо Еконтий десните избиратели в Русе.

Материалът План в Новините Днес: Дедо Еконтий планира имотна експанзия, грабва летището в Русе! Трябва му кмет на повикване – Рена Стефанова е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ