18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

По съкратената процедура гледат делото срещу двойния убиец Станимир Рагевски

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Делото срещу Станимир Рагевски за две убийства ще се гледа по съкратена процедура, но без признаване на вина, съобщи БНР. Ще бъдат разпитани само част от свидетелите. Това стана ясно днес, след като бургаският окръжен съд даде ход на съдебния процес.
Подсъдимият бизнесмен е обвинен за умишлените убийства на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Срещу него има повдигнати и още две обвинения – за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, с което е извършил убийствата, както и за притежание на наркотични вещества.

Дело с изключително голяма правна сложност – около 60 свидетели, над 40 вещи лица и 200 експертизи от всякакъв вид. В хода на процеса адвокатът на обвиняемия Станимир Рагевски – Ваня Радиева възрази срещу претенциите на двама от гражданските ищци – майката на убития Юмер Мехмед – Гюлфие Сали Ибрямова, която била в обтегнати отношения със сина си и сестрата на загиналата брокерка Теодора Бахлова – Таня Ангелова.
„Възразих срещу гражданските искове, считам, че те биха затруднили и без това огромния обем от наказателното дело, освен това част от лицата нямат нито моралното, нито законното право да предявяват тези искове“.

В залата стана ясно, че Теодора Бахлова също е имала лоши отношения със своята сестра. Дори до там, че при изчезването на брокерката нейната дъщеря изразила съмнения пред полицията, че може да е замесена именно леля ѝ – Таня Ангелова. В края на заседанието съдът определи тя да не бъде конституирана, като граждански ищец, защото не се явява и наследник на загиналата. Допуснати обаче бяха исковете на останалите четирима близки на двамата убити за общо над един милион лева.
Разследването беше изключително тежко, а обемът на доказателствените източници изключително голям, коментира прокурорът Десислава Трифонова. Тя поиска от съда допълнителен съдебен заседател и резервен адвокат за подсъдимия Рагевски, с оглед делото да протече в разумни срокове.

Проверка по рама

Съдът даде един месец на адвоката и подсъдимия, за да определят кои свидетели и вещи лица да бъдат разпитани. Следващото заседание ще е на 27 април от 10 часа.
Припомняме, че неизпълнени обещания за изплащане на средства за извършена работа е мотивът за убийството на 28-годишния мъж Юмер Мехмед. Спор с имуществен характер е причината за убийството на Бахлова.

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ