България

ПО СПЕШНОСТ: Александър Сталийски продава офис сграда на половин цена до блока на Таки (Бойко падна, „Котараците” бягат)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Падането на Бойко Борисов от власт и проверката, която започна МВР за пачките евро и кюлчетата злато в чекмеджето му, завихри лавина от събития в мутренския кръг около бившия премиер, докладва източник на Narrod.bg от средите на бандата ГЕРБ.

Първо в Новините Днес: Лаура Кьовеши арестува 25 човека от бандата на Бойко – Котараците в килия до Нова година

Според информацията един от основните играчи в кръга „Котараците” и касичка за чекмеджето – Александър Сталийски-младши, по спешност е пуснал за продажба своя бизнес сграда на столичния бул. „Александър С. Пушкин”, разположена точно до блока на емблематичния Христофорос Аманатидис – Таки, обясни източникът на Новините Днес.

Лява ръка – десен джоб: Фирма на Александър Сталийски отказа 164 млн. лв. в полза на дружество от обръча на…Бойко Борисов

Проверка по рама

Сградата се намира на бул. „Пушкин” 84 точно под Околовръстното шосе на София и в престъпния свят е известна като „колумбийското посолство”, може би в аналогия с нелегалния бизнес на Таки, който според МВР в онези години контролирал част от наркопазара в София и страната.

Районът от бул. „Пушкин“, познат като „колумбийското посолство“

Очевидно сделката е супер спешна, защото „котарака” Сталийски е обявил цена на зданието два пъти по-ниска от реалната пазарна, подчерта информаторът ни.

В средите на шайката ГЕРБ се говори, че причината за очевадно ощетяващата сделка е „жегата”, която подпали служебният кабинет под краката на олигарсите на Бойко, която ще става все по-жестока с идването на власт на редовно правителство с всичките му правомощия и много вероятният арест на топ „котараците“.

Ето го плажа на Котараците, където Бойко рита „мачле” – как басейнът „Диана” бе превзет от Александър Сталийски

Затова и се смята, че част от „Котараците” предпочитат да разпродадат имуществото и да се спасят към държави, в които Европейската заповед за арест не важи, категоричен е гербаджията пред Новините Днес.

Александър Сталийски – младши е един от най-облагодетелстваните „бизнесмени” по време на 12-годишния режим на хунтата ГЕРБ.

Магазин за Акумулатори

Само в Новините Днес: „Котаракът” на Бойко – Александър Сталийски, влиза в списъка „Магнитски” II

Неслучайно културистът и приятелката му Виолета Сечкова, спрягана като една от много Мата хари в спалнята на Бойко, са двамата най-големи депоненти в КТБ. Те държат там съответно 20 млн. и 10 млн. лв.

Александър Сталийски – младши е син на министъра на отбраната от правителството на Филип Димитров – Александър Сталийски. Според търговския регистър той притежава единствено фирмата АСКОМ – 72 – АЛЕКСАНДЪР СТАЛИЙСКИ ЕТ и е в борда на директорите на КАЛАМИЦА АД. Произходът на тези 20 млн. лв. остава мистериозен.

Новините Днес позна: Киро Гела и Сашо Сталийски под ударите на „Магнитски”, Бойко Борисов пропял за имунитет

Виолета Сечкова, която е журналистка и продуцентка на светски предавания, е била от 2009 до 2012 в борда на директорите и съсобственик на известната фирма Ноу Фрейм Медия АД. След преобразуване през 2012 г. фирмата вече се нарича „Прайм Тайм Медия” и е собственост на дружества свързани с Цветан Василев – Кен Трейд ЕАД и Глобални Пътни Системи АД.

Материалът ПО СПЕШНОСТ: Александър Сталийски продава офис сграда на половин цена до блока на Таки (Бойко падна, „Котараците” бягат) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button