14.7 C
София
събота, март 25, 2023

ПОБЕДА! Депутат от ГЕРБ осъден на 3 г. затвор – Димитър Гамишев скрил 200 бона от НАП

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев, който има присъда заради пиянско шофиране с един труп, е осъден отново – този път на 3 години затвор условно, за данъчни престъпления в особено големи размери. Присъдата на Благоевградския окръжен съд е от сряда, а съдът все още не е готов с мотивите.
През 2018 година Гамишев подаде оставка като депутат, след като „Биволъ“ разкри, че е продал своята фирма на малоимотен гражданин заедно с натрупаните задължения.

Сега Гамишев е осъден да заплати на държавата над 200 хиляди лева заради неплатените данъци. Преди две години Върховният административен съд потвърди ревизионния акт на НАП срещу него за същата сума.
Гамишев е признат за виновен в това, че в периода от 11 май 2012 г. до края на март 2016 година е използвал неистински документи при водене на счетоводството си. Така той си е приспаднал данъчен кредит, избегвайки плащането на данъчни задължения за 202 138 лв. От тях ДДС за близо 134 000 лв и корпоративен данък в размер на 67 000 лева.

През 2019 година Гамишев бе осъден окончателно на 3 години условно за причиняване на катастрофа с един загинал.
Другият окончателно осъден бивш депутат от ГЕРБ е Живко Мартинов – Суджука. Той получи две години условно за това, че е поискал и получил със заплахи тон суджук, който му е предаден от бизнесмена Антон Проданов.

Проверка по рама

В същото време Гамишев засега спечели делото за своята къща за гости и няма да се налага да връща получените 400 хиляди лева евросубсидии, припомня разследващият сайт Bird.bg.
За края март е насрочено и делото за конфискация, което КПКОНПИ води срещу него. Претенциите са за отнемане на имущество в размер на 600 хиляди лева.

Материалът ПОБЕДА! Депутат от ГЕРБ осъден на 3 г. затвор – Димитър Гамишев скрил 200 бона от НАП е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ