България

ПОБЕДА! Нов закон за КПКОНПИ маха Сотир Цацаров

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Поредната малка победа по пътя на България за излизане от феодално-корупционната прегръдка на отровната ГЕРБ! Защитникът на шайката Сотир Цацаров отива в историята, предаде репортер на Новините Днес. Новият закон за Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) трябва да е готов до три месеца, заяви пред Нова тв Лена Бориславова, депутат от „Продължаваме промяната“.

„Всички механизми на държавата, които трябва да гарантират добър живот за гражданите, са толкова дълбоко проядени, че имаме нужда от много широка програма и мерки.

Стремим се да постигнем ефективна Антикорупционна комисия, която да разследва всички видни политически личности. Ако пристъпят принципите за законност на правовата държава, ще бъдат разследвани, независимо от коя партия са излъчени.

В коалиционното споразумение имаме сегмент, очертаващ законодателната политика като срокове, в които определени законопроекти трябва да бъдат внесени. Един такъв е за реформата на КПКОНПИ. Срокът, който сме определили, е три месеца от началото на Народното събрание“, обясни тя. В събота пред „Дарик радио“ лидерът на формацията Кирил Петков коментира, че първата бърза победа за новите управляващи би била промяна в закона, по който работи Антикорупционната комисия и смяна на нейния ръководител Сотир Цацаров, така че България да има антикорупционна структура, която е безпристрастна и с разследващи функции.

Проверка по рама

Материалът ПОБЕДА! Нов закон за КПКОНПИ маха Сотир Цацаров е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button