8 C
София
събота, април 20, 2024

Подготовка за летния сезон: Начин бързо да подредите гардероба и да изхвърлите ненужното

ПРОЧЕТИ СЪЩО

С настъпването на пролетта всяка жена преглежда гардероба си с дрехи и го почиства, но не всички го правят правилно и рационално. Как бързо да подредите гардероба, да сортирате нещата, да изхвърлите ненужното, като по този начин изчистите енергийното си пространство споделят експертите.

Стъпка 1: Изпразнете и почистете гардероба

Преди всичко се препоръчва да извадите всички дрехи от гардероба, като ги преместите на пода или на дивана. На този етап дрехите не могат да бъдат сортирани, а просто поставени на една купчина. След като сте изпразнили шкафа, почистете го старателно от отпадъци, избършете го добре отвътре и отвън, измийте замърсените места и го оставете отворен за известно време да се проветри.

Стъпка 2: Запасете се с основни елементи за съхранение и ги използвайте, когато сортирате

Много неща са по-удобни за съхранение в кутии, отделни чекмеджета или на закачалка. Например, костюмите и блузите се съхраняват най-добре изправени, за да запазят формата си и да избегнат набръчкване. Проверете наличието на артикули, предназначени за тази цел, в гардероба си и купете предварително липсващите.

6 грешки при планирането на домашния гардероб и как да ги избегнем

Проверка по рама

Стъпка 3: Организирайте дрехите по сезон и категория

Докато гардеробът се проветрява, подредете дрехите. Първо подредете всички дрехи според сезоните: закачете зимните неща на чист въздух за проветряване, след което ги опаковайте за следващия сезон. За тях в килера можете да използвате по-отдалечени места. Подредете пролетните и летните дрехи в категории.

Стъпка 4: Оставете настрана нещата, от които вече не се нуждаете

За да изчистите енергията си, се препоръчва периодично да се освобождавате от неща, които не сте носили през изминалата година. Вероятно вече няма да имате нужда от тях. Опаковайте тези неща в отделна чанта и след това решете какво да правите с тях: на кого да дадете, продадете или изхвърлите.

Стъпка 5: Отделете дрехи, които се нуждаят от ремонт или почистване

Със сигурност, когато сортирате нещата, някъде ще намерите скъсано копче, дефектна ключалка или просто намачкани блузи или панталони, които трябва да бъдат подредени преди летния сезон. Поставете тези неща в отделна чанта и ги поправете или почистете в свободното си време.

Магазин за Акумулатори

Как да подредим гардероба си за 10 минути?

Стъпка 6: Изберете място за всяка категория неща в гардероба

За да улесните използването на нещата, препоръчително е да ги сортирате в категории, като избирате отделен рафт за всеки. След проветряване на шкафа можете да продължите към тази процедура.

На отделен рафт сложете тениските, на друг – панталоните, а на трети – домашните халати и бельото. Улеснете бързото намиране на всеки артикул. Тези, които се съхраняват най-добре на закачалка, трябва да се поставят в килера отделно от зимните.

Стъпка 7: Използвайте аромати за гардероб

Приятният аромат, излъчван от бельото и дрехите, винаги създава добро настроение, усещане за чистота и свежест. За да миришат приятно вашите неща, поставете ароматни пакети на рафтовете на гардероба си. Любителите на цитрусите могат сами да си направят торбички от сушени резенчета лимон, портокал или грейпфрут, които ще придадат на дрехите ви дълготрайна приятна миризма.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ