18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Подмяна в Novinite-Dnes.eu: Васил Терзиев крие хартиени ролки за бюлетини, отсвири ЦИК (ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„На 20 май ЦИК е изпратила писмо до всички кметове и областни управители, че всички хартиени ролки за машинен вот от местните избори трябва да бъдат унищожени. Оттам-нататък кметът и Общината, която отказва да изпълни това указание, е Васил Терзиев. Той отговаря с писмо, че ролките можело да му потрябват“, разкри председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов на брифинг в НС.

„Ако разполагате с оригинална хартия, можете да напечата каквито искате бюлетини. И точно хартиените разписки се броят. Могат да бъдат подменени цели секции“, алармира представителят на ИТН. „Ако разполагате с оригинална хартия, може да си напечатате каквито искате гласувания“, поясни Йорданов.

„Оказа се, че писмото на Терзиев е било скрито. Днес разбраха от нас. Веднага са изпратили във всички области екипи на полицията да проверят дали има и други места, където тези хартии не са унищожени“, добави той.

„Преди час и нещо ЦИК взеха решение, с което задължават Терзиев незабавно да унищожи неизползваните ролки със специализираната хартия и незабавно след това да уведоми комисията“, коментира Йорданов.

„Софийските ПП-та си позволяват да не изпълняват законови разпореждания“, бесен е депутатът.

Проверка по рама

„Писна ми ПП да унищожават доверието в машинното гласуване. Не е възможно законите да се спазват от всички граждани с изключение на ППДБ“, отсече сценаристът на Слави.

И уточни, че в ЦИК са се учудили, че има такова писмо на кмета Терзиев с ДС потекло. „Изпратено е в администрацията на ЦИК, но не е получено от ръководството. Сега задължават отново Терзиев да унищожи тези ролки. Мога само да предполагам колко са тези неунищожени ролки“, заяви Йорданов.

„Това с маркировките на булевардите също беше направено в нарушение на закона. Кирил Петков наруши закона с декларацията за двойното си гражданство. После с фалшивите подписи“, заключи председателят на парламентарната група на ИТН.

Материалът Подмяна в Novinite-Dnes.eu: Васил Терзиев крие хартиени ролки за бюлетини, отсвири ЦИК (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ