България

Политолог, доцент в СУ: Каква опозиция е ГЕРБ? Саботира парламента с демагогии

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Опозицията по всякакъв начин се опитва да блокира законодателната дейност на НС през последните няколко месеца и да пилее парламентарно време. Това каза политологът доц. Милен Любенов, преподавател в Катедра „Политология“ на Софийския университет, бивш секретар по вътрешна политика в президентството между 2012 и 2017 г., пред „Фокус“.

Повод за изказването стана исканата оставка на Мирослав Иванов като зам.-председател на НС, заради заглушаването на микрофона на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„За мен е пилеене на парламентарно време, защото беше ясно какъв ще бъде резултатът от този вот при положение, че управляващото мнозинство е доста солидно“, заяви той.

„Парламентарната трибуна би трябвало да се използва депутатите да могат по един или друг начин да артикулират определени послания, свързани със защита на различни тези по отношение на законодателните инициативи, които предприемат.

Но много често политиците я използват за демагогия, от трибуната чуваме често език на омразата. Това е от много време насам. Зависи от това какви стратегии си поставят отделните парламентарни групи“, каза той.

„Виждаме, че в българския парламент има изключително радикални формации, антиситемни такива, които дори застрашават демократичният ред в страната като например „Възраждане“, даде пример политологът.

По думите му металните решетки на сградата на НС не са добър сигнал. „Никой не можа да даде отговор на въпроса за какво са. Подобни решетки бяха поставени на сградата на Партийния дом още в 43-ото събрание.

Много станаха темите, които отвличат общественото внимание и се използват за други цели.

Проблемът е, че това е сграда, паметник на културата и не могат да се поставят подобни решетки без разрешение на Министерството на културата“, добави доц. Любенов.

Материалът Политолог, доцент в СУ: Каква опозиция е ГЕРБ? Саботира парламента с демагогии е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort