България

ПОЛЮЦИЯ от Бойко: Връщам се на власт, но веднага, не ме плаши САЩ (+ ВИДЕО)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов изскочи с нова полюция – на седянка в Кюстендил най-мразеният политик в България заяви, че партията му би се върнала на власт, но само ако това стане веднага, преди готвената актуализация на бюджета от настоящата управляваща коалиция, тъй като след нея, нямало да има “оправяне“.

Както само Новините Днес информира, САЩ са опънали ушите на Баце да не се бърка в политиката по време на войната на Русия срещу Украйна, защото НАТО и ЕС имат нужда от стабилна България, не от брътвежите на бъдещ подсъдим като Бойко Борисов. На спявката, обаче, низгвернатият тартор на хунтата се изрепчи на Щатите.

Заявката за ново лапане и пълнене на чекмеджета Мутрата направи в събота на сбирка с актива на ГЕРБ в Града на черешите на фона на скандирания от симпатизанти: “Избори!“.

“С една дума, на нас може да разчита народът, ако това се случи сега и в актуализацията на бюджета се заложат реформаторските мерки за икономиката, бизнеса, минималната работна заплата“, заяви Борисов.

“Или веднага, или после да се оправят сами, защото няма оправяне“, коментира той.

Темата за това кога ще се върне на власт му била поставена и на конгреса на ЕНП в Ротердам: “И трябва да ви кажа, че на конгреса на ЕНП в Ротердам всеки въпрос, на всички колеги, особено на Републиканския институт на САЩ, в последно време свикнаха да говорят от името на Щатите…

Ние 20 години работим със САЩ. Въпросът на Републиканския институт беше: “Готови ли сте наесен да се върнете на власт? И аз казах – първо трябва да ми отговорите вие на един въпрос и тогава аз ще отговоря на вашия“.

Той за пореден път критикува финансовата политика на настоящето правителство и поемането на дългове.

„Състоянето на страната и живота на българите в момента е катастрофично – нещо, което ГЕРБ не би допуснал – въпреки войната в Украйна, от която България има и ползи, военнопромишленият комплекс работи на макс“, каза той.

Вчера, когато разбрал, че ще говори пред хора, Борисов събрал „Дончев, финансисти, Горанов“ и започнали да “смятат“: “Събрах Дончев, Горанов, финансисти – сметахме, сметахме, с нови 4-5 милиарда на година и при разходите, които в момента се правят, и при тая инфлация, и при тая пустош, която стана в държавата за година и половина…

Няма оправия… Това, което хората не разбират – в момента ви грабят, бе, хора, по 30 000 на дете ви грабят“.

“То и нас ни е страх – не от репресии, а от това, което ще се случи, ако мине актуализацията на бюджета. Понеже президентът Радев знае, че наесен ще има служебно правителство, иска тази актуализация“, коментира още бившият премиер.

„Още малко ще ги похвалят медиите. Те, хората, ще ги бият с камъни и тях, защото това внушаване, че те правят нещо, ще го платим с дългове. И не само инфлацията е проблем. Няма да има еврозона, за съжаление, с прискърбие го казвам“, каза още Борисов.

„Хърватия беше зад нас, догодина влизат в еврозоната. Ние ще сме все в чакалнята, защото избрахте промяната“, допълни той и заяви, че ако управляващи бяха ГЕРБ, нито едно нещо от това, което се случва в момента, нямало да позволи да се случи на държавата.

“Една нова велоалея няма за една година в Кюстендил. Честита ви „Промяна“. Готови тунели – не ги пускат.

Прекарват тунели през Кресна и никога няма да станат. „Струма“ щеше да е готова догодина, най-тежките участъци бяха готови. Това не е за ръкопляскане, това е мъка. Жал ми е, толкова труд. Година и половина не са пипнати мантинелите по „Струма“, заяви още той. Според него автомагистрала „Струма“ повече няма да се строи.

Борисов през цялото време беше наричан от наведения кмет на Кюстендил Петър Паунов „премиер“.

ВИДЕО

Материалът ПОЛЮЦИЯ от Бойко: Връщам се на власт, но веднага, не ме плаши САЩ (+ ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort