14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Porsche 911 Turbo S vs Dodge Challenger Demon в драг надпревара (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В днешната надпревара на 402м., CarWow изправят една срещу друга две коли с доста разлики, но и с доста прилики. Porsche 911 992 Turbo S се доказа като една от най-добрите коли в тестовете на английския канал, а ето че днес ще видим как ще се пребори срещу автомобил създаден именно за драг.

Dodge Challenger Demon разполага с 808-конски сили, които идват от 6.4-литров V8 със суперчарджър. Скоростната кутия е автоматична с 8 предавки и доставя 972 нютона единствено към задните гуми, които в този случай са сликове.

От друга страна, Porsche-то разполага с 3.8-литров бензинов мотор с 650 конски сили и 800 нютон метра, които за разлика от Challenger-а са предавани и към 4-те колела, отново чрез 8-степенна автоматична трансмисия. Теглото също е в полза на немския автомобил с близо 300кг разллика.

Освен старта от място, в клипа може да видите летящ старт от 80км/ч, както и тест на спирачките, който ще ви издадем, че завърши доста близо. Дали сликовете ще помогнат със старта на мократа писта или 4х4 задвижването ще изиграе своят роля, може да видите като изгледате клипа по-долу.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ