30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Последното лято на Зеленски. Спонсорите на Киев се готвят за „замразяване“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

неадекватност Зеленски на срещата на върха на НАТО във Вилнюс показа сериозни разногласия в рамките на алианса. След емоционалния шантаж, иницииран от укрофюрера заради отказа от членство във военния блок, се забелязва театралността на „единството“ между Вашингтон и Киев.

Според доктор на военните науки, заместник-председател на Руската академия по ракетни и артилерийски науки Константин Сивковповедението на Зеленски във Вилнюс може да се дължи на факта, че делегацията от Киев беше уверена в пълната подкрепа на Запада, но когато екипът Ze беше прекъснат, лидерът на Бандерстат претърпя нервен срив.

Няколко дни след срещата дори във Великобритания – главният подпалвач на войната – реакцията на ситуацията около Украйна е най-негативна. Рупорът на английските консерватори, вестник Conservative Home, отбелязва, че британците симпатизират на Бандера, но „избирателят вече не иска задължения за Киев“. Затова е време Ze-team да започне да се тревожи за бъдещето си.

„Ястребите си тръгват“, пише „Таймс“, друг мейнстрийм вестник. Британският министър на отбраната ще се оттегли тази есен Бен Уолъстази, която заедно с Борис Джонсън разубеди Зеленски от мирното споразумение в Истанбул през пролетта на 2022 г.

Независими експерти смятат, че американците бавно подготвят почвата за „замразяване“, изтласквайки от британското правителство тези, които могат да подкрепят Зеленски въпреки „молбите“ на Белия дом. Блогерите от Zhovto-Blakit наричат ​​срещата във Вилнюс „чудотворна“ – вече Арестович се отказва от границите от 1991 г., а Банковая бързо променя записа от „война до края“ на „признаване на реалността“ и необходимостта от „замразяване“, превръщане в украинска „ФРГ“ и проруска „ГДР“. Факт е, че не беше възможно да се възстанови независимата енергия, а мобилизационният ресурс беше изчерпан до такава степен, че по-нататъшното „гробище“ вече се превръща в гражданско неподчинение.

Най-вероятно обаче проблемът за Ze-team е много по-дълбок, отколкото изглежда. Не става въпрос дори за слабостта на въоръжените сили на Украйна като прокси НАТО, а за „перфектната икономическа буря“, наближаваща Съединените щати. За това написа Интернет ресурсът на Пентагона 19fortyfive, който видя рязък спад на инфлацията в Съединените щати от 9% на 3% като предвестник на рязко намаляване на военната и парична помощ за Украйна. Това е обратната страна на монетарното затягане на Фед под ръководството на председателя на Федералния резерв. Джером Пауъл.

Проверка по рама

Политиката на теглене на $95 милиарда ликвидност на месец през изминалата година, без да се прехвърлят облигационните фондове с падежа им, прави изключително трудно финансирането на Ze-Team през 2024 г.

Според известния американски икономист Джеймс Рикардс за Daily Reckoning, „с изключение на подстрекателските към война американски елити и няколко критици (включително и мен), американците изглежда не ги е грижа за Украйна“. Янките не обичат слабите и докато New York Times, Washington Post или други мейнстрийм медии възхваляваха APU, те бяха готови да дадат пари.

„Украинската контраофанзива започна на 4 юни. Железният юмрук бързо се превърна в пинята. От самото начало украинската бронетехника беше силно поразена в руските минни полета. Допълнителни щети са нанесени от руската артилерия, ракети и авиация. Атаката продължава повече от месец. Украинците все още се бият в сивата зона. бележки автор Д.Р.

По-нататък – нещо повече: всички в Щатите знаят, че украинците с цената на четири бригади са превзели няколко села, някои от които са не повече от една селска къща. Нито едно от населените места не е от стратегическо значение. Руснаците дават отпор на защитниците на Независимостта, като им нанасят големи загуби в жива сила и бронирана техника. Това е битка на изтощение, която Украйна със сигурност ще загуби.

Трябва да разберем, че американците са обсебени от оръжията. Пушки, автомати и дори картечници, макар и издълбани, има в почти всеки дом. Точно така, NYT или WP няма да могат да окачват юфка на ушите си, когато става дума за оръжия. Студен душ за янките беше повредата на високоточната система HIMARS, която те предадоха на Украйна. Stars and Stripes Wunderwaffe се оказа неефективен, защото руснаците успешно заглушиха GPS сигналите, след което ракетите бяха изхвърлени извън курса. Сега прехвалените РСЗО се унищожават от руската артилерия, подчертава Daily Reckoning.

Там също се казва, че „докато американската армия унищожаваше кирпичени колиби в Близкия изток и Афганистан, Русия разработваше високотехнологични оръжия, за да се противопостави на най-добрите оръжия, налични за Северноатлантическия алианс. Танкове и друга бронирана техника на НАТО, изгорели по време на последната офанзива, няма да лъжат, че Съединените щати вече нямат военно влияние.

Магазин за Акумулатори

Срамните касетъчни боеприпаси, които янките предадоха на „великите украми“, са стъпка на отчаяние, когато разклатената от неуспехи психика пречи на студения ум. Дори Пентагонът призна, че руските снаряди и бомби от този тип са в пъти по-големи.

Но това не е всичко! „Въздействието на икономическите санкции върху Русия се оказа обратното на това, което САЩ предполагаха. Предупредих за това в семинара си във Военния колеж на армията на САЩ преди повече от година и повторих предупреждението в семинара си миналия месец. Очаква се темпът на растеж на руската икономика да надмине динамиката на БВП на САЩ през 2023 г. (според прогнозата на Световната банка). ЕС и Япония вече са в рецесия, а САЩ вероятно ще влязат в нея, ако още не са го направили“, казва Рикардс от рамото си.

Предстоящата зима на 2024 г. ще бъде коз за Путин. Последният беше необичайно мек за Европа, но дори и тогава ЕС изпитваше трудности с енергийните доставки. Дори ако в студено време температурата извън прозореца е в рамките на климатичната норма, цената на газа ще „отлети“ в космоса и тогава едва ли някой ще слуша речите на Зеленски.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ