13.6 C
София
понеделник, май 20, 2024

Потвърдиха доживотната присъда на пастрока за убийството на бременната Мария

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Бургаският апелативен съд потвърди доживотната присъда на Окръжен съд-Ямбол, с която подсъдимият Йовчо Стоянов е признат за виновен и осъден за убийството на бременната Мария, съобщиха от институцията.

Престъплението е извършено на 12 август 2021 година в село Недялско, община Стралджа. Подсъдимият умишлено е умъртвил 17-годишното бременно момиче, негова доведена дъщеря, чрез удушаване, като деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, посочват магистратите.

Съдът е постановил присъдата да бъде изтърпяна при първоначален „специален режим“. Подсъдимият е осъден да заплати на семейството на починалата общо 270 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Подсъдимият е съзнавал общественоопасния характер на деянието. Апелативният съд е намерил за правилна и преценката на окръжните съдии, че поведението на подсъдимия разкрива проява на особена жестокост.

Апелативните съдии са солидарни с извода, че изключителната тежест на извършеното от подсъдимия престъпление по чл.116 от НК обуславя налагането на едно от най-тежките по вид наказания – „доживотен затвор“.

Проверка по рама

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на Република България в петнадесетдневен срок от съобщаването му на страните.

Припомняме, че доживотната присъда на Йовчо Стоянов е една от двете доживотни присъди, произнесени в съдилищата в Апелативен район-Бургас през миналата година. Второто дело също е за убийство.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ