Криминални

Потвърдиха доживотната присъда на полицая Венци, убил родителите си

Апелативен съд – Пловдив потвърди със свое решение доживотната присъда на полицая Венцислав Караджов, постановена от Пловдивския окръжен съд. Той е признат за виновен за това, че на 15.05.2016 г. в град Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си и баща си, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел.

Апелативният съд измени присъдата в частта ѝ относно приложението на чл. 59, ал. 2 вр. ал. 1 НК като приспада от наложеното на подсъдимия наказание доживотен затвор времето, през което същият е бил задържан на 17.05.2016 г. за срок от 24 часа по Закона за МВР и от 04.06.2016 г. – с мярка за неотклонение „задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила.

Делото се разгледа за втори път от Пловдивския апелативен съд, след като по жалба на подсъдимия и неговите защитници, Върховният касационен съд отмени изцяло решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Решението на Апелативния съд не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort