13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Познайте оригиналните парфюми – ето по какво си личат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Качественият и скъп парфюм с отличаващ се аромат издава жената от класа, засилва привлекателността и увереността ѝ. Малките флакончета могат да допринесат за настроението на дамите и да повлияят на начина, по който ги възприемат околните. Защо точно на дамите ли? Макар да има мъжки аромати, подходящи за всеки вкус, то дамските парфюми определено са по-търсените на пазара и по-масова е употребата на аромати именно сред нежния пол. Кога започва ароматната история, потапяща ни в океан от нотки, пробуждащи сетивата ни?
История на парфюмите

Парфюмите не са продукт на новото време, историята им е хилядолетна. За първообраз на парфюма се счита тамянът, а за негова прародина – Египет, където ароматната наслада се зародила преди хиляди години. Древните египтяни били известни не само с високата си хигиена и навиците си да се къпят, което ги отличава от останалите народи в онези времена, но и с парфюмите, които използвали и дори слагали в гробниците като ценен спътник за отвъдния свят.
След Египет парфюмите се разпространяват в Древен Рим и Елада, където в определен период се считат за по-ценни и от златото. Постепенно разнообразието от аромати нараства, а народите търгуват със благоуханни съставки, виреещи в страните им, които се използват за направа на парфюми.

Родината на съвременния парфюм е Франция, а годината е 1675. Значим е и приносът на арабския свят в производството на парфюмите. С изграждане на брандове, с развитие на парфюмерийната индустрия, с нарастване на цената и популярността им обаче, се заражда нова опасност – фалшивите парфюми, които наподобяват оригиналните аромати, но са ментета с малка трайност, чиято търговия се преследва от закона. Познайте оригиналните парфюми, различете ги от евтините имитации по-лесно с нашите съвети.
Познайте оригиналните парфюми – как да различим оригинален парфюм от менте?

Проверка по рама

Някой имитации са толкова добри, че е трудно лице, което е потребител, а не специалист, да различи оригиналите от ментетата.  Не е малък процентът на потребителите, които считат, че ако заложат на високата цена или пазаруват от утвърден магазин, то обезателно ще получат оригинален продукт с високо качество.
Това съвсем не е така и продажбата на ментета на висока цена не е изключение, а честа практика. Вярно е обаче обратното – ако парфюмът е евтин и се търгува без документи от частни лица, то е сигурно, че е имитация. Познайте оригиналните парфюми, за да не харчите парите си за имитации, чиято трайност е минимална и чието качество е мизерно.

Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

Познайте оригиналните парфюми в 5 лесни стъпки
1. Изберете своя аромат от голяма компания с история в производството или продажбата на парфюми и козметика, не купувайте от кварталното магазинче или от съмнителен сайт онлайн, който при по-задълбочен поглед често се оказва по-фалшив от самите парфюми. Колкото по-популярен е търговецът и повече позитивни отзиви има за стоките му, толкова по-малка е опасността да попаднете на фалшив парфюм.

2. Обърнете внимание на името на парфюма. Понякога репликите се различават от оригинала по начина на изписване на името, по добавена или заменена буква в него, както и по шрифтовете на текстовете, изписани върху кутията на парфюма.

Магазин за Акумулатори

3. Вниманието към детайла или липсата на такова може да бъдат отличителен белег и ваш помощник в разграничаването на фалшиви от оригинални парфюми. Скъпите ароматни бижута ще бъдат в луксозна опаковка, изработена от качествен картон и с добър  печат за разлика от евтините имитации.
Интересно: Научете къде се пръска парфюм, така че да се усеща най-дълго ароматът му

4. Баркодът също е ваш помощник, с който може да разпознаете оригиналния продукт. Проверете и серийния номер за автентичност на парфюма, като имате предвид, че оригиналните продукти задължително имат тези идентификации дори на бутилката си освен отпечатани, а не залепени върху външната кутия. Залепеният върху картонената опаковка баркод може да сочи, че продуктът е имитация.

5. Некачествената изработка на бутилката, скрила в сърцето си скъпоценната течност, също издава фалшивия продукт. Оригиналните творения са изпипани до последния детайл, няма да откриете остри ръбове, лепкаво покритие, триещи се лесно при допир надписи върху стъкленото шише, евтини капачки или всякаква друга нискокачествена изработка.
6. Проверете за целофан. Опакована ли е картонената кутия в такъв? Поздравления – най-вероятно сте попаднали на оригинален продукт.

7. Потопете се в аромата. Познавате оригинала? Идеално. Пръснете и изпробвайте дали този пред вас е такъв. Разчитайте на сетивата си и помнете, че е възможно да не усетите разлики във връхните нотки, но разгръщащите се аромати и финалът, който оставя върху кожата ви със сигурност ще бъдат различни от тези на оригинала.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ