3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Предизборно лапане: Тодор Тагарев продава 4 НДК-та в София

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Не слушайте какво говорят ПП-ДБ, гледайте ги какво правят. Щели да борят презастрояването в София, казват кандидатите им за съветници и кмет в София, пише шефът на Общинския съвет Георги Георгиев във фейсбук.
А техният министър на отбраната (Тодор Тагарев, който скоро се очаква да бъде изритан от правителството, б.ред.) „по терлици” в предизборната кампания продава три имота на военното ведомство в София, на които могат да се построят сгради със 150 000 квадратни метра. За сравнение, НДК е с РЗП от 117 000 кв.м. (т.е., терените стигат за четири сгради с размерите на Националния дворец на културата, б.ред.)

С размах действат борците с презастрояването, нали? Това ли е промяната, която предлагат за София?! Вместо да искаме държавата да ги прехвърли на общината за строителство на детски градини и училища, желаещите да “спасят” София ще отворят вратата за огромни строежи в три района – Люлин, Витоша и Сердика?
Наскоро ви разказах как след три години битки и процедури, заедно с главния архитект Здравков и групата на ГЕРБ-СДС, успяхме да спрем строителството на нови сгради, с площ от 150 000 кв.м., в зелените площи на Овча купел.

С наше решение общината придоби частните имоти, за да останат градинки. Парцелите на военното министерство обаче ще станат частни и в тях ще се строи. Това са техните „Решения за София“. Длъжни сме да ги спрем“, завършва постът на Георги Георгиев.
Материалът Предизборно лапане: Тодор Тагарев продава 4 НДК-та в София е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ