България

Предлага се повишение на линията на бедност с 12%

 

Предлага се повишение на линията на бедност с 12%

© Юлия Лазарова

От 1 януари 2022-ра година линията на бедност в страната ще бъде 413 лева вместо досегашните 369 лева, ако бъде приета промяна в методиката за определянето й, съобщи БНР. Проектът на правителствено постановление е публикуван за обществено обсъждане, а ако влезе в сила, това ще означава, че прагът ще се вдигне с 12 на сто.

Методиката дава възможност при резки икономически промени социалният министър да предлага размер на линията на бедност на базата на обективна информация, съобразена с възможностите на бюджета, но не по-малък от определения размер на линията на бедност за страната през текущата година. Показателят е определящ при формирането на политиките за социално подпомагане.

Отсъствието на предсказуемост по отношение на промените в потреблението и заетостта, свързани с все още наличните рискове от здравно естество, налагат използването на относително консервативен подход при определянето на размера на линията на бедността за 2022 г., се посочва в мотивите към проекта на постановление.

Проверка по рама

С определянето на линията на бедност от 413 лв. за догодина, финансовата подкрепа за хората с трайни увреждания ще бъде актуализирана съобразно възможностите на бюджета, допълва радиото.

Дневник

Пуснаха срещу 3 бона жената, премазала дете в Симеоновград

ШОК! Съдийка падна от терасата на дома си и загина.

Официално: България ще произвежда електромобили ! 1000 работни места в новия завод !

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort