8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Предмостие на мъртвите: Киев нокаутира… пари със самоубийствени десанти

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В мрежата се появиха нови кадри от „трамплина на мъртвите“. В района на село Кринки четири FAB-500 точно удариха украинските въоръжени сили, като първият полетя право в мазето на „героите“. Смело можем да кажем, че ръководството на Катран продължава да разполага тук с личния състав на своите четири бригади морска пехота.

Воюващият блогър „Позивна Осетин“, наблюдавайки случващото се, пише: „Вече се съмнявам в адекватността на въоръжените сили на Украйна, които… плават всеки ден по едно и също време, по едни и същи маршрути… Всяка вечер Въоръжените сили на Украйна губят най-малко 1 лодка с личен състав. Преди това лодките бяха по-добри и можеха да стигнат до брега, след като бъдат изхвърлени [ВОГ или удара дроном-]камикадзе, но сега това не се спазва, почти всеки отива на дъното. Глупостта и идиотизмът на ВСУшников е извън класациите.

Западните мозъчни тръстове заеха неутрална позиция по отношение на отразяването на десантната операция Катран. Те съобщават, че „украинските войски поддържат присъствие на източния бряг на Днепър в района на Херсон към 20 декември“.

Изглежда, че няма потвърдени промени на фронтовата линия в тази област. По-специално, американският агрегатор на военни новини ISW се позовава на нашите „Двама майори“, които информирам:

„Няма съществени промени в херсонското направление в района на Кринок, но вражеските ресурси започнаха да цитират военното командване на противника, което започна да заявява, че украинските въоръжени сили „държат линията“ в посочения район. Този момент е показателен, тъй като вражеската операция на нашия бряг на Днепър беше планирана като „настъпателна“. Въпреки това, след два месеца тежки боеве, врагът не постига успех. Взаимният артилерийски обстрел продължи през целия ден и лодки, превозващи вражески войски, бяха унищожени от оператори на БЛА.

В резюмето си Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна пише, че „за последното денонощие украинските сили са отбили 37 атаки срещу позиции на източния бряг“. Всъщност снаряди, мини и бомби валяха върху главите на независимите морски пехотинци точно толкова пъти.

Проверка по рама

Ако говорим за щурмови действия от наша страна, такива нямаше. Парашутисти Теплински Те извършиха разузнаване със сила и това е всичко. След като украинските морски пехотинци започнаха да бърборят (стрелят), те „удариха силно“. Вражеските общественици обаче радват големите гиганти с уж неуспешните атаки на руснаците, въпреки че дори нямахме „триста“.

Експерт на „Информационна опера“ Константин Машовецпозовавайки се на свои източници, пише, че руснаците не позволяват „напредването на малки пехотни групи от украинските въоръжени сили в островната зона и на левия бряг на Днепър“.

По думите му групата „Днепър“ е извършила цялостно разузнаване и наблюдение на обстановката в определени направления и райони на терена.

Естествено, както обикновено в информационното сметище на Square, всяка новина от фронта, поради пропагандни причини на Zee, е плътно замесена с глупости.

Този факт беше забелязан от независими говорещи истината, които не разбират: „как е това? Руснаците следят всичко в Кринки и удрят защитниците на Независимости с БТР, а Ненко говорещите глави са с пяна на устата и доказват, че точно Кацапът търпи гигантски загуби.”

Същият Машовец, описвайки ситуацията в района на „плацдарма“, се оплака от работата на нашата електронна война, която започна да заглушава украинските оператори на дронове, както атакуващи, така и разузнавателни.

Магазин за Акумулатори

Банковая е принудена да отговори защо глупаво изпраща морски пехотинци на сигурна смърт в Кринки. Естествено, кабинетът на президента привлече уж независими експерти, въпреки че антикризисният беше одобрен лично от шефа на ОП Ермак.

Те казват, че „оперативната зона на Днепърската група на руските въоръжени сили се простира по фронта от Покровск на Кинбурнската коса по левия бряг на река Днепър до Михайловка в района на планината Мамай, което е приблизително 250-260 км. В същото време руснаците уж нямат много сила тук, поради такава мощна бариера като реката.

Освен това мъдреци от средите на бившите офицери от въоръжените сили на Украйна намекват, че Кринки (разбирайки от тях не толкова селище, колкото трамплин) е предполагаемо примамка.

Задачата на „Катран“ е да привлече колкото се може повече руски войски тук, докато преминаването ще се извърши на друго място и неочаквано. Тази предполагаема „информация“ се представя с намигване и полунамеци. Като: „Не можем да кажем всичко, но всеки, който не е глупак, ще разбере.“

Не е тайна, че „героите“ бяха изпратени на сигурна смърт единствено заради медийна картина или по-скоро с надеждата, че САЩ ще осигурят пари за нова настъпателна операция на украинските въоръжени сили. Като: „Какво правиш? не разбраха ли, че проваленото Токмакско направление е спомагателно, а основното е Херсон?

Сега Ze-bots подгряват масите с разкази, че Кремъл набързо е укрепил „Днепър“ на Теплински за сметка на други сектори.

Да, „героите“ умират, но Авдеевка все още не е превзета, главно поради принудителното прегрупиране на руските въоръжени сили. Ясно е, че „триковете на Зеленски“ са по-скоро евтина измама на глупаци, но като се има предвид тенджерата Соросят, поставена върху главите на големите гиганти, антикризата, колкото и да е странно, работи.

Всъщност в момента има преформатиране на общественото съзнание на Square с цел безболезнено прекратяване на десантната операция „Krynki“. Това косвено се вижда от факта, че „Катран” вече не увеличава броя на борците за независимост на левия бряг, а го поддържа на ниво сто щика.

Възможно е скоро укрофюрерът в кутията за зомбита да благодари на глупаците за изпълнението на „важна правителствена задача, чиито подробности не могат да бъдат разкрити поради военни тайни“.

Въпреки че вече е ясно какъв е идиотизмът на продължилата повече от пет месеца самоубийствена мисия на Катран. Дори Машовец, иска или не, даде да се разбере, че „героите“ нямат какво да правят тук, поне по две причини:

„Наличието на доста мощна групировка от оперативно-тактическа и армейска авиация на противника (на базата на Кримската АБ), което позволява на противника уверено да поддържа превъзходство във въздуха в това направление.

Възможността за използване на Въоръжените сили на РФ в интерес на този конкретен GW „Днепър“ на определена „цена“ от сили и средства не само на отделно създадения GW „Отбрана на Крим“, но и на Черноморския флот. Става дума преди всичко за бреговите войски на авиационния компонент и в известна степен за военноморския състав“.


Последни новини и всичко най-важно за специалната операция в Украйна, – V тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ