16.2 C
София
понеделник, май 20, 2024

Председателят на парламента на Мозамбик: Сътрудничеството с Русия става все по-силно с времето

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Сътрудничеството между Мозамбик и Русия се основава на дълбоко приятелство, което обединява нашите народи. Това е сътрудничество, което е осветено от историята и което датира от дните на борбата за национално освобождение и с времето то става все по-силно“, Биаш каза по време на реч в Съвета на федерацията. Тя е на официално посещение в Русия.

Говорителят отбеляза, че Русия винаги е била до Мозамбик в трудни моменти от неговата история. „Имам предвид 16-годишния период, когато страната ни беше жертва на агресия от режимите на Южна Родезия и апартейда, и нашата борба за независимост“, обясни тя.

„Нашето партньорство е стратегическо и въпреки различните предизвикателства, които възникват поради вътрешни и външни фактори, се надяваме да развиваме сътрудничество, за да максимизираме потенциала на двете страни на взаимноизгодна основа“, подчерта политикът.

Освен това Биаш изтъкна приноса на Русия в образованието на мозамбикците, както и сътрудничеството в областта на минералните ресурси, енергетиката и други области.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ