19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Препоръки при разширени вени 

ПРОЧЕТИ СЪЩО

• Смесват се по 3 части листа от коприва и стръкове от бял имел, 4 части цветни кошнички и листа от магарешки бодил. 2 супени лъжици смес се заливат в термос с 2 чаши вряща вода. Кисне 2-3 часа и се прецежда. Пие се по половин чаша, 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене.
• Смесват се по 50 г кори от върба и дъб и се заливат с 5 литра вряща вода. Ври 10 минути, кисне 2 часа и се прецежда. Правят се бани на краката.

При варикозни язви
• Две части глог, чубрица, живовляк, сладък корен, див кестен и бял имел и една част лайка. От сместа се вземат 3 супени лъжици и се пускат в 600 мл кипяща вода. Вари се 3 мин., след което се прецежда. От отварата се пие 6 пъти дневно, по 1 кафена чашка, 15 мин. преди ядене и 30 мин. след това.

• От полза ще са ви компреси с подходящи билки. За целта са ви нужни: по 10 г стръкове от бял равнец, полски хвощ и трицветна теменуга, по 20 г стръкове от жълт кантарион, цветчета от лайка и от невен. Две супени лъжици смес от билките се заливат в термос с 2 чаши вряща вода. Кисне 2 часа. С получената запарка се правят промивки на засегнатите от варикозни язви участъци. Правят се и компреси.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ