България

Президентът: „Българската Коледа“ е израз на съпричастност към децата, която няма цена

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подкрепата за „Българската Коледа“ е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще. Това написа президентът Румен Радев в официалната си страница във „Фейсбук“.

С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза, посочва държавният глава.

„С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Тази съпричастност няма цена!“, отбелязва Румен Радев.

Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радевасе проведе в събота вечер. В благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включиха музиканти, журналисти и спортисти. Послание отправиха и признати лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от „Българската Коледа“, разказаха за своите усилия и мечти.

Началото на 19-ото издание на „Българската Коледа“ беше дадено в края на ноември. Тази година кампанията се провежда под наслов „Дари надежда на дете в беда“. Насочена е към децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

Предишното издание на благотворителната инициатива под патронажа на президента беше посветено на децата с тежки хронични заболявания.Благодарение на хилядите дарители бяха събрани 1 милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация, а 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button