България

Президентът към кабинета: Върху вас ще се изсипят греховете на старата власт (НА ЖИВО)

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Церемония по представянето на новия служебен кабинет започна в сградата на “Дондуков”2. Българският химн прозвуча при влизането на държавния глава Румен Радев в залата, където бяха строени новите министри.

Радев благодари на досегашния служебен кабинет за усилията и резултатите. Можем да погледнем с удовлетворение към месеците, в които носихме отговорност за управлението на България, отчете той. И изтъкна провеждането на честни избори.

Служебният кабинет прие тежко наследство, пресече беззаконието, осветли и пресече много корупционни схеми. Противопостави се на модела на олигархичната държава. С тези думи се обърна към министрите  президентът Румен Радев.

Вие постигнахте рекорден ръст на приходи,  усъвършенства се плана за устойчивост и е готов за представяне в ЕС. Радвам се и съм благодарен, че защитихме девствените плажове в нашата държава и предприехме стъпка за опазване на горите-

Политическата класа не въприе модела на служебното правителство. За първи път в своята история България е в ситуация едно служебно правителство да наследява друго, да актуализира бюджета и изработва този за следващата година, и то в условия на криза, изтъкна Радев.

Сблъскахте се с тежкото наследства на завладяната от олитархията държава. Разбрахте, че разграждането на системата ще изисква много усилия и време.

Проверка по рама

Срещу вас ще продължават да се хвърлят огромни ресурси.Парите, медиите и влиянието на хората, които имат държавата за своя бащиния, каза президентът.

Ще ви организират протести, стачки и компромати. Ще ви товарят с греховете на старата власт. Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на безхаберие, застой, корупция и некомпетентност, предупреди президентът.

Знам, че правителство без парламент няма капацитет да взема стратегически решения и задачи, но времето ни притиска, затова очаквам с разумни стъпки да продължавате за излизане от кризата и подобряване живота на хората, да работите с мисъл за бедните и слабите, да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната, обърна се Радев към министрите.

Президентът похвали служебния кабинет за свършеното дотук. Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел на управление, разрухата в социалните проблеми, пресечи множество корупционни схеми и се противопостави на модела на завладяната държава, отчете Радев. Той изтъкна, че е бил постигнат рекорден икономически ръст на приходите и исторически ниска безработица.

След 13 г. политическо безхаберие, актуализирахме пенсиите и изведохме пенсионерите над линията на бедност.

Служебното правителство овладя хаоса в кризата с COVID-19 и организира старта на учебната година, допълни Радев.

Магазин за Акумулатори

Снимки: Агнес Методиева

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

магазин за авточасти
Back to top button