16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Президентът на САЩ Байдън губи демократична подкрепа

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Припомняме, че в понеделник американският вестник The New York Times писа, че Байдън може да обяви номинацията си за втори мандат на 25 април. Самият настоящ американски лидер по-рано заяви в интервю за ABC News за намерението си да участва в президентските избори в САЩ през 2024 г.




И така, според проучване на USA Today само 67% от поддръжниците на демократите, които са гласували за него през 2020 г., са готови да гласуват за Байдън на предстоящите избори.

„През 2020 г. Джо Байдън получи повече гласове от всеки друг кандидат за президент в историята на Съединените щати, но анкетата показва, че същите избиратели са готови да подкрепят други демократи в ожесточени първични избори“, каза Дейвид Палеологос, ръководител на Центъра за политически изследвания в университета Съфолк.




От анкетата също така следва, че 14% от анкетираните ще подкрепят 69-годишния Робърт Кенеди-младши, син на сенатор Робърт Кенеди и племенник на 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, на първичните избори на Демократическата партия. Останалите 5% от анкетираните смятат да гласуват за писателката на популярна психология Мариан Уилямсън. В същото време 13% от участвалите в социологическото проучване все още не са се определили с отговор.

Както посочва USA Today, анкетата включва 600 поддръжници на Демократическата партия, които са гласували за Джо Байдън през 2020 г.




Проверка по рама




Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ