България

ПРОМЯНА: Гроздан Караджов реже инхаус договори на ГЕРБ за 130 милиона

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Средствата за магистрала „Хемус“ за тази година бяха умишлено оставени като нулеви, защото се очаква разрешение на заплетения казус с инхаус договорите. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.

По думите му държавата дължи над 130 милиона на фирмите, които работят по инхаус договори – това са участници не само в строителството на АМ „Хемус“, а и на скоростния път Мездра – Ботевград. Новините Днес припомня, че порочните договори бяха любимият начин за точене на пари от хунтата ГЕРБ.

Вицепремиерът отбеляза, че се обмисля начин инхаус договорите да се превърнат в строителни договори.

„Трябват ни истински строителни договори, при които изпълнителите, тоест строителните фирми, които и сега работят върху автомагистрала „Хемус“, ще носят гаранцията за построеното“, обясни министър Гроздан Караджов.

Според него всичко е много неприятно маскирано и не докрай юридически правилно. „Няма как да продължим по този юридически неиздържан начин да строим автомагистралата“, заяви Гроздан Караджов.

Материалът ПРОМЯНА: Гроздан Караджов реже инхаус договори на ГЕРБ за 130 милиона е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort