България

Промяна нулева: Маджо върти як бизнес с държавата и при Кирил Петков, босът от СИК направи 425 милиона

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Обещаната от Кирил Петков промяна окончателно се отлага… Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” продължава да купува горива от една определена фирмa, която може да бъдe свързана с боса от СИК и бивш началник на Бойко Борисов – Младен Михалев – Маджо.

Такива сигнали получи „Биволъ” от поне три независими източника. Председателят на агенцията Николай Василев увери медията, че не разполага с информация дали някои от фирмите са свързани с криминално проявени лица. Василев твърди, че не е получавал такива сигнали.

„Сега” съобщи за първата сделка със свързана с Маджо фирма още през юли 2021 г., а през ноември председателят на агенцията бе сменен.

Поне една от споменатите като близка до Михалев фирми все още реализира сделки с агенцията. Същата е бенефициент от държавни поръчки и европроекти за колосалните 425 млн. лв.

Това означава, че споменатият от премиера Кирил Петков в прословутия списък за главния прокурор Младен Михалев – Маджо остава тесен партньор с държавата в сделките за доставка на горива за нуждите на резерва и при правителството на „Продължаваме промяната”.

Материалът Промяна нулева: Маджо върти як бизнес с държавата и при Кирил Петков, босът от СИК направи 425 милиона е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort