България

Промяна? Три червени линии разделят коалицията

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Правителството подхожда доста предпазливо и не бърза в действията си, виждаме, че то не ”хуква през глава” да върши някои неща, а първо анализира, което е логичният вариант”.

Това каза пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“ за изводите от първите действия на четворната коалиция, начело с ”Продължаваме промяната”.

„Трудно е едно коалиционно правителство да прави бързи е резки реформи, дори Кирил Петков посочи, че и мораториумът е временно действие.

На едно място са събрани в това правителство сини и червени, така че, такова правителство няма как да има някакав грамаден размах, защото то е базирано на компромис.

Проверка по рама

А и аз не мисля, че това е необходимо. Грамадният размах е донякъде част от популистката риторика на протестите.

Сега, когато дойде време за работа, те трябва действително да внимават и да обмислят. Защото точно крачката с мораториума е доказателство, какво може да се случи и как може да се подхлъзнеш, когато имаш толква опитна опозиция като ГЕРБ“, каза още в „Преди всички“ Първан Симеонов.

По думите на Първан Симеонов при министър-председателят и Асен Василев, при близките им сътрудници, има наивност.

„Те носят обновление и това се харесва от хората. Може би няма да е най-реформаторското управление, но при всички случаи ще се опитат бъдат модернизационен проект. И като такова ще го гледат хората. И това ще им донесе успех сред обществото.

Модернизация във всяка сфера – администрация, дигитализация, догонване на останалите европейски страни.

Да направят България малко по-западно изглежащо място“, обобщи Първан Симеонов.

Магазин за Акумулатори

„Това е сблъсъкът между прогресивно-западното и едно малко по-балканско, консервативно схващане за политиката.

Това ще са и основните разломи в обществото. Разломът Украйна, Северна Македония, коронавируса – това са и основните разделителни линии в обществото. А в коалицията ги има също“, поясни Първанов.

Материалът Промяна? Три червени линии разделят коалицията е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button