16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Пуснаха под гаранция даскала, блудствал с 14-годишна в Асеновград

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мярката за неотклонение на учителя по математика от Асеновград Атанас Басмаджиев, обвинен в изнасилването на непълнолетна ученичка, е била променена още веднъж от домашен арест на парична гаранция. Това съобщи за “24 часа” бащата на пострадалото 14-годишно момиче.
“Казаха ми познати, че са го видяли в центъра. След това се обадих на адвоката си, за да видя дали е вярно това. Той провери и се оказа, че наистина мярката му е променена”, обясни родителят.

Майката и бащата на момичето разбрали за неприличните контакти на дъщеря им с учителя ѝ по математика от нейни съученички на 17 януари. След това се обърнали към директорката на СУ “Св. св. Кирил и Методий” Мая Краева, която подала сигнал в полицията и на 26 януари 39-годишният преподавател беше задържан. Ръководителката на учебното заведение заяви, че Басмаджиев е напуснал сам заради прекаран инсулт още преди да избухне скандалът.
Първоначално момичето отричало за контактите си с учителя и дори изтрило чатовете си с него. Бащата обаче се сетил за стария апарат на детето, който бил със счупен екран. Ремонтирал го възможно най-бързо и открил кореспонденцията между двамата, която започнала още когато момичето било на 13 г. Чатовете били предадени в полицията, а Атанас Басмаджиев – обвинен и задържан за 72 часа.

След като доказателствата излезли наяве, 14-годишната признала, че е имала сексуален контакт с 25 години по-възрастния педагог. Родителите ѝ попаднали на групов чат за летен лагер в Приморско, където Басмаджиев си говори свободно с децата за секс и алкохол. Харесал някои момичета за “асеновградски булки”, а ученичка от Раковски пита дали там имат секс инструктори. Въпреки, че никой в групата не е пълнолетен, учителят им предлагал да ги черпи с ракия за негово здраве и се хвали, че ходи на дискотека с още по-малки ученици.
Криминално

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ