17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Путин и Моди обсъдиха Украйна, ШОС и събитията от 24 юни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Нарендра Моди изрази разбиране и подкрепа за решителните действия на руското ръководство за защита на реда и закона, гарантиране на стабилността в страната и сигурността на нейните граждани“, се казва в съобщението. съобщение Кремъл.
Лидерите обмениха мнения и по ситуацията в Украйна.

„Президентът на Русия даде оценка на текущото състояние на нещата в зоната за специална военна операция, като подчерта категоричния отказ на Киев да предприеме политически и дипломатически стъпки за разрешаване на конфликта“, казаха от Кремъл.
Говорейки за отношенията между двете страни, Путин и Моди отбелязаха важността на по-нататъшното последователно изпълнение на големи съвместни проекти в различни области: сега има значително увеличение на търговията между страните.

Лидерите обърнаха специално внимание на съвместната работа на Москва и Делхи в рамките на Шанхайската организация за сътрудничество и Г-20, където Индия в момента председателства, както и във формата БРИКС.
Моди също така информира руския президент за скорошното си посещение във Вашингтон.

Проверка по рама

Отбелязва се, че по време на разговора Путин и Моди са се договорили за по-нататъшно укрепване на стратегическото партньорство между Русия и Индия и са се договорили за по-нататъшни контакти.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ