България

Рашков: Прокуратурата спасява Божков от екстрадиция от Дубай

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата сама проверява себе си за подслушванията. Този факт говори достатъчно красноречиво. Аз разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя като се състави кабинет и има комисия за подслушванията, защото информацията е класифицирана.

Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска и не желае да оповести, защото според моето дълбоко убеждение, тя е предприела действия в услуга на предишните управляващи. Имам категорични доказателства, че служители от МВР са експлоатирани като наемни работници, за да подслушват и да проследяват граждани от протестите. Прокуратурата обяви, че по отношение на лицето Васил Божков е повдигнато ново обвинение и то е по чл. 90, а това означава, че го обвиняват в политическо престъпление. Нито една държава не предава лице, обвинено в политически престъпления. Дали прокуратурата не осигурява възможност на Васил Божков да пребивава необезпокояван в чужда държава!? Създава ли тя параван за това!? Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков при влизане в сградата на Народното събрание.

Служители на ДАНС, Националната следствена служба и НАП са влезли в държавната фирма „Автомагистрали“, каза вътрешният министър. Те ще разследват как са харчени парите на данъкоплатците.„8 милиарда и 600 милиона са подарени на фирми за строеж на магистрали на приближени фирми, без гаранция, че дейностите ще се извършат. Без обществени поръчки. Някои от тези големи строители живеят в Дубай. Тези средства за магистралите са послужили на тези строители да живеят спокойно в Дубай“, заяви Рашков.

Той потвърди и новината, че бившият шеф на ДАНС – Димитър Георгиев е задържан по подозрение в бракониерство. Задържането му е станало по пътя Симитли – Благоевград, като полицията е спряла два автомобила. Сред останалите задържани са собственикът на ФК „Витоша“ (Бистрица) и действащ служител на ДАНС. Образувано е досъдебно производство.

„Тази нощ той (Георгиев – б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“. Те спортуват заедно“, заяви още Рашков.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button