България

Разследване: Ето я Корнелия с олигарсите Любен Гоцев, Маджо и Гущеров – пресечна точка е секретарката Вяра

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившата синя надежда Корнелия Нинова, която уж подаде оставка като лидера на БСП, от десетилетия е свързана с интересен олигархичен кръг, в който влизат любопитни личности, които на пръв поглед нямат връзка помежду си – знаковият бизнесмен Младен Михалев – Маджо, Любен Гоцев и Виктор Вълков от кръга „Монтерей”, червеният баровец Добромир Гущеров, банкера Евгений Узунов…

Под повърхността, обаче, всички тези имена се навързват покрай одиозната фигура на една секретарка – Вяра Емилова, която се брои за дясната ръка на Корнела.

След неуспешен опит да убеди земляците й в Силистренско, че става за депутат, Нинова изпрати секретарката на ИБ на БСП по „общите въпроси” Вяра Емилова за водач на партийната листа в Ловеч.

Връзката Силистра – Ловеч е Младен Михалев – Маджо от СИК. В БСП викат на тази връзка МОСТ по съкращението на Митническо обслужване на стоки и товари, пише „19мин”.

Проверка по рама

Навремето като секретарка на олигарха Добромир Гущеров, Вяра работи по тази част с Младен Михалев и неговият „банкер”, както го определи Татяна Дончева – Евгений Узунов.

Маджо превзе БСП! Ето защо Корнелия припява опорките на Баце срещу Бойко Рашков

Какво е общото между тях? След като го махат от секретар на ЦК на ДКМС в дните след 10.11.1989 г., Узунов е назначен от Андрей Луканов за негов заместник-министър на финансите и шеф на митниците.

По същото време една от търговските банки дава 2 млн. лв. от онези пари при курс на долара по-малко от лев и цена на апартамент в София от 20 000 лв./долара на Добромир Гущеров от Силистра, както той сам е разказвал.

А шефът на „работодателската асоциация” АИКБ, изразяваща интересите на Маджо днес, е тогавашният ръководител на Фонд ТНТМ, превърнат във фирми – Васил Велев.

Двамата с Евгений Узунов са собственици на Стара планина холдинг – един от фондовете по масовата приватизация при управлението на Виденов, също секретар на ЦК на ДКМС. Холдингът пък е собственик на 9,87% в Интернешънъл Асет Банк чрез фирмата си ХЕС.

Магазин за Акумулатори

Узунов става директор в банката, която преди това се казва ПИМБ, а още по-преди е в кръга с „комсомолските пари” като Кремиковска банка. Интернешънъл Асет Банк е наричана от народа и медиите, не от нас, първо „банката на СИК”, а после „банката на Маджо”.

Сигурно, защото редом с генерал Любен Гоцев и най-добрия му приятел – бившия вицепремиер Виктор Вълков, в борда й членува и съпругата на Младен Михалев. Дъщерите на Узунов, Маджо и Гоцев пък имат и обща козметична фирма.

Само в Новините Днес: Кой кой е в схемите на Корнелия Нинова? Ето я триадата на БСП (ИМЕНА + СНИМКИ)

Когато през 2008 г. Узунов става заместник-председател на БСП и вече е депутат от левицата, както и неин оргсекретар – т.е. подрежда листите, в Народното събрание влиза като член на червената група и олигархът Добромир Гущеров.

Така секретарката му Вяра Емилова вече е сътрудник в парламентарната група, сменя Силистра със София, влиза и на „Позитано” 20.

Никой обаче не я взема на сериозно и си остава момиче за всичко – секретарка, докато не влиза под кожата на поредния лидер Корнелия Нинова. Става нейна дясна ръка.

След като се забъркват големи интриги и първото ѝ професионално ръководство на червената медия БСТВ е сменено, Вяра почва да „върти” телевизията, без да има никаква представа от това.

Удар на Новините Днес: Ето го тролския офис на Корнелия – оттук плюят Румен Радев и всички, които пречат на любовта ѝ с Бойко и Доган (СНИМКИ + ИМЕНА)

Резултатът е, че цялата реклама на БСП започва да минава през агенцията на съпругата на близък до сърцето на Вяра човек. Разкрита, Емилова е преместена да движи партийния вестник „Дума”, който е във финансов колапс.

А в „телевизора” остава друга неин близка, а според позитанци – роднина, бивш седесар като самата Нинова и нейния фаворит и „вся и всьо” в БСП в момента Калоян Методиев – младежки лидер на СДС през 90-те, за когото Новините Днес публикува няколко разследвания.

В тази връзка Емилова беше издигната и за водач на листата на БСП в Силистра, където се промуши в първия кратък парламент, но при втората абсурдна кампания на БСП, инспирирана от самата нея, се провали.

Така силистренецът Михалев – Маджо и неговият стар боен комсомолски другар и съдружник Евгений Узунов решават да я преместят водачка в Ловеч, където червените имат повече симпатизанти.

За да наместят своята Вяра, към Монтана е изместена цяла заместник-председателка на БСП – Ирена Анастасова.

Защо Ловеч ли? Ами, защото от този край е родом самият Кръстник Евгений Узунов. Той е от село Ломец, Ловешко.

Толкова по претенциите на Нинова, че няма общо с олигарси и те нямат влияние в БСП.

ЧЕСТИТО, СОЦИАЛИСТИ: Дружка на Маджо става депутат от БСП

Забавното в случая е, че по сикаджийска линия Маджо се водеше едва ли не най-влиятелният олигарх в ГЕРБ. Оказва се, че при червените той има много по-здрави позиции. Което си има и логика – в борческите години се смяташе, че СИК е червената, а ВИС е синята групировка.

Изнедата бе, че секретарката по занаят изненадващо се яви като „експерт” в преговорите за туризма от името на БСП покрай съставянето на новия кабинет.

При тунингованото бездарие от ГЕРБ Николина Ангелкова именно Маджо беше тарторът на сектора, а министърката беше на колене пред него, както знаят всички в бранша по една легендарна сцена в хотел Адмирал на Златни пясъци – готова да го обслужи по всеки възможен начин.

„Но още повече – по дадената на неговия кръг, вместо на консорциум от хотелиери, концесия за северния плаж на Слънчев бряг. Напомняме, че под неговото диригентство при Ангелкова ВИС и СИК си поделиха не само ивицата на Съни, но и всички останали апетитни по морето.

Само в Новините Днес: Калоян Методиев вербуван в Англия (политологът на Корнелия лапал заплата от посолството, за да гледа децата си)

Хем слагат незаконни заведения на пясъка, хем се създават предпоставки да рекетират хотелиерите, които са поставени в шах и мат с такива стопани на плажовете.

Превземането на изпадналата във фалит БСП, която демонстрира най-щедрата си кампания именно на последните избори, без да има субсидия – истинска финансова загадка за незапознатите и очевидна зависимост за всеки, чел поне една кримка, личи и по противопоставянето на лидера Нинова на оставането на Бойко Рашков в редовното правителство като министър на вътрешните работи.

Именно Рашков огласи незаконното теглене „на каса” в банката, на която съпругата на бизнесмена Михалев беше в борда, на 60 млн. лева по лот 5 на автомагистрала „Хемус” от роми, единият от които вече не е между живите – спомина се седмица след огласяването на скандала.

Бордовик в банката беше и бившият първи секретар на Комсомола при соца Евгений Узунов, който също е лобист на Вяра Емилова за депутат и то баш в неговия край.

Само в Новините Днес: Пуделът на Корнелия извъртя номер на Кирил и Асен (Калоян Методиев изпял за срещата с Нинова)

Именно той е човекът, който дава първоначален тласък в бизнеса и на акционера чрез фонда си в същата банка Васил Велев, шеф на АИКБ в наши дни, когото Голямата промяна заварва като ръководител на комсомолския ТНТМ.

Според Емилова, която нищо не разбира от туризъм и това личи по предложенията й на преговорите, най-важно е създаването на „Национално представителна организация/конфедерация на българския туристически бранш, която да бъде и основен партньор на държавата във вземането на важните решения за туризма.

Тази организация, заедно с Министерството на туризма, да вземат решения за начина на изразходване на средствата от бюджета, предвидени за реклама за всяка следваща година“.

Шантаж в Новините Днес: Корнелия пробутва 180 пионки във властта, одобрени от Бойко (Нинова дава подкрепа срещу отплата, че не оглави НС)

Първо, това е нещо странично за държава, която трябва да създаде изцяло нов туристически продукт на мястото на претоплената манджа от 1971 г., която въртим половин век.

Второ, НЯМА КАК държавата да финансира нещо, което друг определя – освен незаконно. Противоречи и на международната практика.

Идеалният пример е Швейцария, където в такава организация членуват държавата и някои от големите играчи в туристическия, транспортния и търговския сектор, но всички те събират пари за рекламата на дестинацията, а не ги дава държавата, за да решават други как да ги харчат в своя интерес, но за чужда сметка.

Материалът Разследване: Ето я Корнелия с олигарсите Любен Гоцев, Маджо и Гущеров – пресечна точка е секретарката Вяра е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button