22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Разследване на Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов върти незаконен бизнес, отсвири КПКОНПИ (ПЪРВА ЧАСТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на софийския район „Младост“ арх. Стефан Кирилов Стефанов гази закона без никакви скрупули, въртейки частен бизнес като държавен служител въпреки КПКОНПИ, алармира Новините Днес чиновник от общината.  

Роденият в Димитровград Стефанов беше главен архитект на района от екипа на бившата кметица Десислава Иванчева. На миналите местни избори се яви като независим кандидат, но беше подкрепен от БСП, както и от Мая Манолова.

На балотажа архитектът спечели срещу Мария Илиева (ГЕРБ), която получи 38.67%. На по-предишните избори кварталът избра Десислава Иванчева, чиито основен конкурент отново бе Илиева. Иванчева, обаче, бе свалена от поста заради делото за корупция и в момента изтърпява присъдата си в Сливенския затвор.

Любопитен факт е, че докато заемал поста главен архитект Стефан Стефанов е останал в управлението на своите три архитектурни бюра. От антикорупционната КПКОНПИ го предупредили писмено, че трябва да излезе от фирмите си, но познайте дали го е направил? Правилно – не е.

Проверка по рама

Трите фирми са прехвърлени на жена му едва месец и половина след като сяда в кметския стол.

Дотогава Стефан Стефанов въртял необезпокоявано частния си бизнес, бидейки главен архитект и дори кмет на района, категоричен е общинарят пред Новините Днес. Дали това няма да е вторият кмет на „Младост“ след Десислава Иванчева, изправен пред съда?

Очаквайте втора и трета част на нашето разследване, за да научите какви роднински криминални схеми в социалната сфера върти кметът Стефан Стефанов и каква е връзката му с Васил Божков

Материалът Разследване на Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов върти незаконен бизнес, отсвири КПКОНПИ (ПЪРВА ЧАСТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ