18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

РАЗВРЪЗКА в Narod.bg: Д-р Данчо Гурдев осъди КПКОНПИ

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Д-р Данчо Василев Гурдев, който бе отстранен като управител на МБАЛ – Велинград, „заради тежкото финансово състояние на болницата“, осъди КПКОНПИ за безпочвени обвинения в конфликт на интереси.

Това научи Narod.bg от право на отговор на лекаря, изпратен до редакционната поща. Ето какво пише д-р Гурдев, който бе и кандидат-кмет на Велинград от ПП-ДБ, публикуваме без редактиране:

Добър ден! Аз съм д-р Данчо Гурдев, онзи, срещу когото всички вие изписахъе безброи клеветнически статии! Радвам се, че все пак Видовден има и макар да мина време, вече спечелих дела и срещу незаконното си уволнение като управител на МБАЛ Велинград, и срещу незаконното си уволнение като лекар анестезиолог в същата болница, а днес спечелих и делото срещу КПКОНПИ, в което безпочвено ме обвиняваха в конфликт на интереси, а вие се възползвахте и ме очернихте пред обществото!

Сега ако е останала и капка доблест , искам публикуване на решението от делата ми като право на отговор! Това ще е най-малкото ,,извинение“ , което ми дължите , имайки предвид, че не ви повдигнах дела за клевети, както съм направил срещу сегашния управител на болницата във Велинград ,във връзка с клеветническите му изявления в 24 часа.

Желая ви спокоен ден и ще очаквам да видя публикациите!

Проверка по рама

А ето и малка част от помията, която сътворихте срещу мен (изброяват се линкове с публикации, б.ред.)

Понеже Narod.bg не страда от липса на доблест, за разлика от лидерите на псевдопартията ПП-ДБ, издигнали го за кмет на Велинград, даваме гласност на новината, развълнувала д-р Гурдев:

През септември 2023-а излезе Решение № РС-173-23-074/05.09.2023 г. на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, с което по отношение на Данчо Гурдев е установен конфликт на интереси като управител на „МБАЛ-Велинград“ ЕООД и лице, заемащо висша публична длъжност, наложена му е глоба в размер на 5 000 лв. и е отнета в полза на държавата сумата от 1 505,60 лв.

Лекарят е обжалвал пред Административен съд-Пазарджик. Така на 26 март, вторник, IХ-и състав с председател съдия Мария Колева излиза с решение за липсата на релевантен частен интерес във връзка с упражнените от д-р Данчо Гурдев правомощия по служба и оттам до извод за липса на конфликт на интереси.

По тези съображения Решение № РД-173-23-074/05.09.2023 г. на КПКОНПИ в частта, с която е установен такъв и са разпоредени съответните последици, следва да бъде отменено като незаконосъобразно.

Като обсъди събраните по делото доказателства, поотделно и в тяхната съвкупност и съобрази доводите на страните, съдът ОТМЕНЯ по жалбата на Данчо Гурдев Решение № РС-173-23-074/05.09.2023 г. на КПКОНПИ.

Магазин за Акумулатори

Освен това ОСЪЖДА Комисията за противодействие на корупцията да му заплати сумата от 1510 лева, представляваща разноски по делото.

Материалът РАЗВРЪЗКА в Narod.bg: Д-р Данчо Гурдев осъди КПКОНПИ е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ