България

РЕЗИЛ в Новините Днес: Елена Кремтодорова не знае какво е НАТО и ЕС

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова, наречена Кремтодорова заради издънката с кражбата на козметика от летище „Фредерик Шопен” във Варшава, и дългогодишният журналист и бивш депутат Асен Агов спретнаха страшна излагация при участие в Дарик радио, установи репортер на Новините Днес.

Двамата бяха поканени вчера в предаването „Кой говори” да коментират кризата Русия – Украйна. Според Поптодорова темата за отношенията с Москва се обсъжда рядко в парламентарните дискусии на национално ниво. Разговорът за позиционирането на България спрямо Русия не се води ясно през последните години и се влияе от политически  пристрастия.

И започнаха глупотевините – любителката на безплатни маркови кремове хвърли бомба с новината, че едни и същи европейски държави участват в ЕС и НАТО и че Алиансът и ЕС, всъщност, са едно и също?!?

Бившата посланичка в САЩ явно не знае, че в ЕС има шест неутрални държави, които не членуват в НАТО – Швеция, Австрия, Финландия, Ирландия, Малта и Кипър.

Проверка по рама

Асен Агов пък разглежда конфликта като сблъсък между два мирогледа – този на свободата спрямо зоните на влияние. После се изцепи, че Пушкин бил заточен в Крим, в подножието на Кавказ?!?

След това беловласият журналист заяви,че договорът между Русия и Турция, подписан в силистренското село Кайнарджа е след Кримската война между Русия и съюз на Османската империя, Франция, Британската империя и Сардинското кралство (октомври 1853 – февруари 1856), а Кючуккайнарджийският мирен договор е подписан на 21 юли 1774 г.

Преди години по „Панорама” Агов беше казал,че за Елзас и Лотарингия дълго време спорят Германия и Великобритания, а спорът е между Германия и Франция, пише в свой фейсбук коментар най-успешният участник в телевизионното предаване „Минута е много” и учител по география Димо Падалски.

Материалът РЕЗИЛ в Новините Днес: Елена Кремтодорова не знае какво е НАТО и ЕС е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button