25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

„RG“ ще помогне на столицата на Киргизстан да укрепи връзките с градовете на Русия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според Емилбек Абдикадиров киргизката столица вече е установила побратимени връзки с редица руски градове. Само преди няколко седмици Бишкек се сроди с Екатеринбург. В близко бъдеще ще се проведат преговори за развитие на сътрудничеството с Ростов на Дон. Плановете включват разширяване на съществуващите връзки с Москва. Бишкек, както подчерта Емилбек Абдикадиров, е заинтересован да възприеме успешния опит на руските градове за собственото си развитие.
– Надяваме се, че сътрудничеството с „Российская газета“ ще ни помогне да установим по-тесни контакти с регионите на Русия, да намерим нови партньори, – каза Емилбек Абдикадиров.

Укрепването на връзките с Русия, както беше отбелязано на срещата, помага на столицата на Киргизстан да се развива активно. Голям принос за това има и трудовата миграция. Гражданите на републиката се сравняват благоприятно с представители на други страни с добри познания по руски език и, работейки в Русия, успешно са усвоили много области на градския живот. Връщайки се у дома, те използват опита, натрупан в родината си. Благодарение на това самият Бишкек се подобрява.
Генералният директор на редакцията на „Российская газета“ Павел Негоица на свой ред предложи на властите в Бишкек да обърнат внимание на опита на Казан – голям и активно развиващ се град, културни традиции и многообразие близо до столицата на Киргизстан.

– Народите на нашите страни имат тесни исторически връзки и бих искал традициите на братството, развити от предишните поколения, да бъдат продължени от младите хора, – подчерта генералният директор на редакцията на „Российская газета“ Павел Негоица. Развитието на сътрудничеството взаимно ни обогатява.И, разбира се, много е важно младите хора на нашите страни да се познават по-добре.
Между другото, „Российская газета“ по-рано сключи подобни меморандуми с редица региони и важни институции в Киргизстан. Сред тях са най-големият град в южната част на републиката – Ош, Ош и Исик-Кул, Киргизкият национален академичен театър за опера и балет на името на Малдибаев, Националната библиотека на Киргизката република на името на Осмонов, Киргизко-руският славянски Университетски и други организации, работещи в планинската република.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ