14.7 C
София
събота, март 25, 2023

РИА Новости: След инцидента с дрона Вашингтон ще преразгледа програмите за пилотиране

ПРОЧЕТИ СЪЩО

След инцидента над Черно море руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов беше извикан в Държавния департамент и протестира. Но дипломатът нарече инцидента провокация от страна на Щатите и призова за прекратяване на полетите близо до границите на Русия.
Това беше своеобразно предупреждение според анализаторите на агенцията и казват, че в бъдеще американците ще бъдат по-внимателни.

Така че, според военния експерт Алексей Леонков, инцидентът със сигурност ще „засегне пилотните програми и дроновете вече няма да бъдат изпращани толкова близо до нас“. Освен това Леонков смята, че случилото се ще бъде сериозен аргумент за републиканците, които критикуват политиката на администрацията на Байдън за оказване на помощ на Киев.
Агенцията цитира историята на бойното използване на MQ-9 Reaper, по-специално припомня въздушния удар по международното летище в Багдад през януари 2020 г., при който загина Касем Солеймани. А също и как през 2019 г. единият от дроновете беше свален от екипажа на руския Панцир-С1. Вярно, тогава американските власти решиха да не споменават това.

Сега руските военни са изправени пред важна задача – да извадят останките от дрона от водата. Според секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев Русия вече търси останките от дрона.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ